НАЧАЛО Други

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

29.05.2024 21:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

Експертите обаче предупреждават, че тези дискусии не са сигнал за предстоящо преминаване към „Биткойнизация“.

Избирането на Хавиер Милей, президент, подкрепящ криштповалутата, в края на 2023 г. раздвижи традиционно предпазливия финансов сектор на Аржентина, предизвиквайки прогнози за бързо приемане на Биткойн. Макар че правителството разреши плащанията с BTC в определени договори, това не е равнозначно на пълно приемане на Биткойн.

Спекулациите се засилиха, когато официални лица от Аржентина и Салвадор се срещнаха, като кадри на финансови регулатори, които си се споразумяха, доведоха до слухове, че Аржентина може да приеме Биткойн като Салвадор. Въпреки това Националната BTC служба на Ел Салвадор уточни, че срещата е била рутинна дискусия относно регулациите на дигиталните активи.

Стейси Хърбърт, директор на Националното бюро за BTC на Ел Салвадор, подчерта, че вълнението около приемането на водещата криптовалута често води до преувеличени заглавия. Тя изтъкна, че приемането на криптовалутата като законно платежно средство е сложно, особено за голяма икономика като Аржентина.

Аржентина е изправена пред значителни икономически предизвикателства, включително висок държавен дълг, което усложнява потенциалното приемане на Биткойн в по-голяма степен, отколкото това се случи за Салвадор. За страна от Г-20 преминаването към дигитална валута е особено предизвикателство.

Аржентина изглежда възприема бавен и предпазлив подход към криптовалутата. Подкрепата на президента Милей за криптовалутите предизвика първоначален интерес, но икономическите проблеми на страната и сложността на приемането на Биткойн налагат внимателна стратегия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ банката на Сингапур планира да управлява $370 милиарда до 2 години

DBS Group, която е най-голямата банка в Югоизточна Азия, се стреми към това да управлява 500 милиарда сингапурски долара ($369.7 милиарда) до 2026 г.

13.06.2024 14:00 1 мин. четене

MicroStrategy набира средства, за да купи още Биткойн

Един от най-големите институционални притежатели на Биткойн MicroStrategy обяви днес, че възнамерява да предложи, в зависимост от пазарните условия и други фактори, конвертируеми първостепенни облигации с падеж 2032 г. на обща стойност $500 милиона в частно предлагане на лица, за които има основания да се смята, че са квалифицирани институционални купувачи.

13.06.2024 13:54 1 мин. четене

Уорън Бъфет е изпуснал $4.5 милиарда в печалби от Apple

Уорън Бъфет постигна забележителен рекорд за натрупване на богатства както по време на бичи, така и по време на мечи пазари и беше коронован за „Оракулът от Омаха“.

13.06.2024 13:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.