НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Аржентина и Ел Салвадор се подготвят за ново крипто партньорство

27.05.2024 14:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Аржентина и Ел Салвадор се подготвят за ново крипто партньорство

Тази седмица Националната комисия по ценните книжа на Аржентина (CNV) потвърди, че обмисля да си сътрудничи със Салвадор в областта на използването на Биткойн.

Срещата се проведе в градската зала между аржентинските и салвадорските регулаторни органи, включително президентът Роберто Силва и вицепрезидентът Патрисия Боедо, които посетиха Салвадор Президентът подчерта, че Аржентина активно проучва и други нации и одобри напредъка на Салвадор в изработването на споразумения за сътрудничество.

Ходът на CNV би трябвало да е облекчение за Биткойн общността в Аржентина. въпреки приятелската позиция на президента Хавиер Милей към криптовалутите. Буенос Айрес е подложен на натиск от МВФ да регулира крипто борсите.

В резултат на това страната се превърна в дестинация за търговия и спекулации с криптовалути като е изправена пред остри икономически трудности, включително висока инфлация и обезценяване на валутата.

Страната започна да търгува с Биткойн през 2017 г. и приемането му рязко нарасна – хората вече го използват като ежедневна форма на плащане. Крипто предприемачите в Аржентина се разрастват, като измислят нови начини да посрещнат предизвикателствата на разрушената икономика.

Строгият контрол върху обменните курсове и капиталите доведе до рязко нарастване на използването на стабилни монети. Според доклад на Bitso 60% от всички транзакции с криптовалути в Аржентина се извършват чрез използването на стабилни монети като USDT или USDC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Рапърт Drake загуби $500,000 в Биткойн залози

Drake, известен канадски рапър, претърпя значителни загуби след неуспешни залози на спортни събития, осъществени чрез Биткойн (BTC).

18.06.2024 13:30 1 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Да купиш Kaspa сега е като да купиш Биткойн преди 9 години

Известен крипто анализатор, наречен Crypto Chrys, сега прави голяма сделка с Kaspa (KAS), която според него е толкова добра, колкото и ранните дни на Биткойн.

18.06.2024 11:30 1 мин. четене

Публичните американски Биткойн миньори достигнаха близо $23 милиарда капитализация

Според ново проучване на анализаторите на JPMorgan, американските Биткойн миньори са поставили най-големия рекорд, с достигането на пазарна капитализация от $22.8 милиарда на 15 юни.

18.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.