НАЧАЛО Други

Инфлацията в Аржентина наближава невероятните 300%

15.05.2024 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инфлацията в Аржентина наближава невероятните 300%

Въпреки признаците на забавяне, цените продължават да растат в Аржентина, като се очаква годишната инфлация да достигне 300%, когато правителството публикува последните си данни.

Въпреки че месечните темпове на инфлация се забавиха след достигането на връх от над 25% през декември, въздействието все още не се усеща напълно на място. Очаква се през април инфлацията да спадне обратно до едноцифрено ниво за първи път от шест месеца.

Собствениците на магазини и потребителите отбелязаха разликата между официалните данни за инфлацията и реалността на растящите разходи. Тези покачвания на цените вълнуват икономиката, засягайки всичко – от транспорта до цената на стоките по рафтовете на магазините.

Правителството на президента Хавиер Милей, което наследи значителна икономическа криза, подчерта успеха си в намаляването на месечната инфлация от встъпването си в длъжност.

Приложените мерки за икономии обаче, включително рязка девалвация на валутата и намаляване на ликвидността, оказаха отражение върху заплатите и икономическата активност.

Въпреки че тези политики зарадваха инвеститорите и подобриха фискалната позиция на правителството, те също така доведоха до предизвикателства за пенсионерите и работещите в публичния сектор, чиято покупателна способност е намаляла.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance обяви, че добавя нови двойки за спот търговия

Binance обяви добавянето на нови двойки за търгуване и разширяването на услугите си за ботове за търговия с цел подобряване на възможностите за трейдинг и увеличаване на обхвата на опциите на Binance Spot.

23.05.2024 0:00 1 мин. четене

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.