НАЧАЛО Биткойн

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

Докато традиционните инвеститори в акции от известно време приемат ETF, в крипто общността се наблюдава нарастващ интерес по отношение на потенциалното въвеждане на спот Биткойн ETF на пазара.

Въпреки това, според доклад на Bloomberg, Ян Ван Ек, главен изпълнителен директор на глобалната компания за управление на инвестиции VanEck, изрази скептицизъм по отношение на стартирането на спот Биткойн ETF в Съединените щати в близко бъдеще.

Ван Ек смята, че дори ако Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) не успее да надделее в правния спор срещу Grayscale, която съди регулаторния орган за възпрепятстване на преобразуването на нейния Биткойн тръст в ETF, шансовете за въвеждане на спот Биткойн ETF в рамките на следващата година и половина са малки.

Ян Ван Ек отбеляза още, че неотдавна конкурентни ETF компании са подали заявления за фондове, базирани на Етериум фючърси, като три от тях вече са били оттеглени малко след подаването им.

Той добави, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) е склонна да удължава процеса на одобрение, използвайки различни регулаторни инструменти, с които разполага.

ETF-ите са инвестиционни фондове, търгувани на фондовите борси, наподобяващи индивидуални акции и предназначени да следят представянето на конкретни индекси, сектори или стоки.

Макар че се радват на популярност на фондовия пазар, получаването на одобрение за спот Биткойн ETF-и е предпазлив процес поради опасения за защитата на инвеститорите и целостта на пазара, изразени от SEC и други регулаторни органи.

Ограниченията, свързани с ETF-ите в САЩ, произтичат главно от опасенията, изразени от регулаторни органи като SEC. Тези опасения се коренят в липсата на наблюдение и надзор на крипто борсите, което може да възпрепятства регулирането на ETF, основани на криптовалути като Биткойн.

Докато юрисдикции като Канада, Бразилия и Швейцария вече одобриха Биткойн ETF през последните години, САЩ остават предпазливи в това отношение.

Канада и Бразилия одобриха Биткойн ETF през 2021 г., докато Швейцария разреши първия в света физически обезпечен Биткойн ETF година по-рано.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 31, 2023 12:06 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.