НАЧАЛО Други

Grayscale се доближава до победа в правния сблъсък със SEC

12.03.2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Grayscale се доближава до победа в правния сблъсък със SEC

Според анализатора на съдебни спорове от Bloomberg Intelligence, Елиът Стайн, Grayscale вече е в добра позиция да спечели делото срещу SEC.

По време на изслушването съдиите изглеждаха скептично настроени към аргумента на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), че спот Биткойн ETF може да бъде обект на измама или манипулация, докато фючърсен Биткойн ETF не би бил такъв. Съдиите се противопоставиха на този въпрос и поискаха от SEC да предостави повече доказателства в подкрепа на своя аргумент.

Щайн отбеляза, че въпросите на съдиите показват, че аргументите на SEC не са ги убедили и че Grayscale може да има предимство в съдебната битка.

Щайн даде на Grayscale 70% шанс да спечели делото и да получи решение от съда, с което да се отмени заповедта на SEC за отхвърляне на заявлението им.

Grayscale заведе дело срещу SEC миналата година, след като регулаторът отхвърли заявлението на компанията за преобразуване на Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) в спот Биткойн ETF.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Polkadot: Революционна криптовалута за Web3


Grayscale твърди, че SEC е одобрила фючърсен Биткойн ETF, а е отказала спот Биткойн ETF, което показва непоследователност в прилагането на стандартите.

Комисията по ценни книжа и фондови борси контрира, че спот Биткойн ETF не е регулиран и поради това не може да гарантира, че на базовия пазар няма измами или манипулации. Въпреки това съдиите не бяха убедени в този аргумент и поискаха от SEC да предостави повече доказателства в подкрепа на позицията си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ достигна поредният нов рекорд

Държавният дълг на САЩ достигна нов рекорден връх от $34.753 трилиона, като само за последния ден това число се е увеличило с над $70 милиарда и продължава да се покачва.

20.06.2024 21:00 1 мин. четене

Швейцарската централна банка отново намали лихвения процент

Швейцарската централна банка намали основния си лихвен процент на второ поредно заседание, като по този начин подчерта разминаването си с европейските и американските си колеги в управлението на инфлацията.

20.06.2024 20:30 1 мин. четене

БРИКС: Кенеди младши обвинява САЩ за възхода на съюза

Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши неотдавна отдаде нарастващото влияние на БРИКС на действията на САЩ.

20.06.2024 20:00 2 мин. четене

Притежателите на Binance Coin (BNB) регулярно ще получават безплатни токени

Binance обяви пускането на “HODLer Airdrop” като специална оферта за притежателите на BNB.

20.06.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.