НАЧАЛО Други

Grayscale се доближава до победа в правния сблъсък със SEC

март 12, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Grayscale се доближава до победа в правния сблъсък със SEC

Според анализатора на съдебни спорове от Bloomberg Intelligence, Елиът Стайн, Grayscale вече е в добра позиция да спечели делото срещу SEC.

По време на изслушването съдиите изглеждаха скептично настроени към аргумента на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), че спот Биткойн ETF може да бъде обект на измама или манипулация, докато фючърсен Биткойн ETF не би бил такъв. Съдиите се противопоставиха на този въпрос и поискаха от SEC да предостави повече доказателства в подкрепа на своя аргумент.

Щайн отбеляза, че въпросите на съдиите показват, че аргументите на SEC не са ги убедили и че Grayscale може да има предимство в съдебната битка.

Щайн даде на Grayscale 70% шанс да спечели делото и да получи решение от съда, с което да се отмени заповедта на SEC за отхвърляне на заявлението им.

Grayscale заведе дело срещу SEC миналата година, след като регулаторът отхвърли заявлението на компанията за преобразуване на Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) в спот Биткойн ETF.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Polkadot: Революционна криптовалута за Web3


Grayscale твърди, че SEC е одобрила фючърсен Биткойн ETF, а е отказала спот Биткойн ETF, което показва непоследователност в прилагането на стандартите.

Комисията по ценни книжа и фондови борси контрира, че спот Биткойн ETF не е регулиран и поради това не може да гарантира, че на базовия пазар няма измами или манипулации. Въпреки това съдиите не бяха убедени в този аргумент и поискаха от SEC да предостави повече доказателства в подкрепа на позицията си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Регулаторни пречки принуждават Bittrex да напусне американския пазар

На 31 март Bittrex, добре позната крипто борса, изпрати имейл на своите потребители, че доброволно ще спре дейността си в Съединените щати.

април 1, 2023 11:14 2 мин. четене

Binance се присъединява към FIDO Alliance в подготовка за имплементиране на ключове за достъп

Развълнувани сме да обявим, че Binance официално се присъедини към FIDO Alliance, една от най-влиятелните и най-големи асоциации, фокусирани върху разработването на стандарти за удостоверяване без парола.

април 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance отговори на обвиненията на американските сенатори

Крипто борсата Binance отговори на обвиненията, че платформата е улеснила дадени незаконни финансови дейности, отправени от американските сенатори Елизабет Уорън, Крис Ван Холен и Роджър Маршал.

март 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Задържания глава на Terra го очакват тежки условия в затвора

Според информацията До Куон, който в момента е арестуван в Черна гора и потенциално може да бъде екстрадиран в САЩ или Южна Корея, ще трябва да изтърпи тежките условия в затвора в страната.

март 31, 2023 19:00 2 мин. четене