НАЧАЛО Други

Ще се сринат ли още крипто компании?

декември 6, 2022 13:29 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще се сринат ли още крипто компании?

След срива на редица проекти и мащабната корекция на пазара, играчите в сектора предупреждават, че ситуацията може да се влоши в бъдеще.

Един от тези индивиди е Джо Лонсдейл. Той е американски предприемач, инвеститор и филантроп. Лонсдейл е съосновал софтуерната компания Palantir Technologies през 2003 г. и е съдружник-основател на 8VC, компания за рисков капитал. Той е член и на управителния съвет на няколко организации, сред които Silicon Valley Community Foundation, Stanford Institute for Human-Centered Artificial Intelligence и OpenAI.

Лонсдейл сподели мнението, че повечето компании за криптовалути вероятно ще се сринат в резултат на фалит в стил Понци схема, каза той в интервю за Fox News от 4 декември. 

Въпреки това рисковият капиталист подчерта, че криптовалутите имат силни дългосрочни перспективи, като същевременно отбеляза, че най-засегнати ще бъдат централизираните структури. 

Като цяло смятам, че ще има срив на повечето неща. […] 

Различните криптозаемодатели, криптотокени и други части на екосистемата бяха Понци схеми и нямаха никакъв смисъл. Това може да се очаква във всяка ситуация, в която има неща, които не са регулирани.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) до $350,000 според исторически точен анализатор


Устойчивостта на сектора след сагата FTX

Сривът на борсата за криптовалути FTX разтърси пазара на криптовалути и постави под въпрос устойчивостта на сектора. Въпреки несигурността Лонсдейл твърди, че технологията на криптовалутите има повече случаи на употреба в бъдеще, като например улесняване на трансграничните транзакции и насърчаването на финансовата свобода.

Има смисъл да има по-децентрализирана власт и да съществува нещо като Биткойн. […] 

Той е помогнал на хората да получат пари от Русия, от Венецуела, от Китай.

Според предприемача, Биткойн създава повече свобода от некомпетентни или злонамерени правителства.

Струва си да се отбележи, че след срива на FTX се появиха въпроси относно управлението на централизирани криптокомпании. Забележително е, че основната област на спорове се съсредоточава около разкриването на финансовите документи.

Някои големи компании обявиха несъстоятелност, след като пазарът отбеляза бичи ръст през 2021 г. Според Лонсдейл обаче криптопространството се е намирало основно в „спекулативен балон, задвижван от евтини пари“ и „много от тези Понци схеми“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски


Джон Рийд – бившият служител на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), отговарящ за прилагането на законодателството – е предположил, че доставчикът на стабилни монети Tether може да управлява Понци схема заради това, което той определи като липса на прозрачност. 

В Twitter Рийд сподели, че неразкриването на ключова информация за баланса на Tether може да е знак, че фирмата работи като „къща от карти“.

Уау, кажете ни, че Tether работи като Понци схема, без да ни казвате, че Tether работи като Понци схема. Просто слушайте отговорите му. Според мен, като бивш служител на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) с 18-годишен стаж, избягването/отклоняването/липсата на отговор ме карат да вярвам, че Tether е къща от карти.

https://twitter.com/JohnReedStark/status/1598703793146830848

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене