НАЧАЛО Биткойн

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

декември 4, 2022 21:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

Според резултатите от проучването, публикувано от Morning Consult след фалита на FTX, пълнолетните граждани на САЩ очакват цената на Биткойн (BTC) да спадне до $11,500 през следващите шест месеца. Прогнозата за цената представлява спад на очакваната цена с близо $5,600 в сравнение с цената само преди един месец ($17,100) и с повече от $15,500 под прогнозите за цената, направени в началото на 2022 г.

В доклада се твърди, че новината за срива на FTX “явно е разклатила вярата на потребителите” в Биткойн и дори е намалила очакванията на криптоинвеститорите. Макар че анкетираните в проучването притежатели на криптовалути са по-оптимистично настроени с ценовите си прогнози, те все още очакват Биткойн да поскъпне съвсем леко през следващите шест месеца до стойност от $17,500 – което е най-ниската стойност, която Morning Consult е виждала в своите проучвания.

Въпреки спада в потребителското доверие, повече от анкетираните възрастни американци очакват криптовалутите да съществуват след 10 години в сравнение с тези, които виждат изчезването на индустрията.

Инвеститорите в класа активи преобладаващo вярват, че криптовалутите ще оцелеят следващото десетилетие.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) е предпочитаният инструмент за приходи на крипто борсите


Освен това потребителите бяха само малко по-колебливи при покупката на криптовалута в сравнение с анкетите преди срива на FTX, като 21% от пълнолетните американци заявиха, че ще купят криптовалута през следващия месец, в сравнение с 25%, които съобщиха същото през октомври.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Събужда ли се Биткойн и ще започне ли бичи пазар?

През последните няколко дни Биткойн остана в тесен търговски диапазон, въпреки че S&P 500 отбеляза четиридневен спад.

септември 25, 2023 14:00 2 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Ето кой е най-големият притежател на Биткойн в света

Coinbase, виден играч във финансовата индустрия, се откроява като една от водещите структури, участващи в операции с криптовалути.

септември 25, 2023 10:00 2 мин. четене

Колко пари на ден трябва да инвестираш, за да имаш един Биткойн

При крипто инвестициите желанието за придобиване на цяла единица Биткойн (BTC) е много желано постижение, обусловено от потенциала за значителна възвръщаемост.

септември 25, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.