НАЧАЛО Биткойн

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

04.12.2022 21:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

Според резултатите от проучването, публикувано от Morning Consult след фалита на FTX, пълнолетните граждани на САЩ очакват цената на Биткойн (BTC) да спадне до $11,500 през следващите шест месеца. Прогнозата за цената представлява спад на очакваната цена с близо $5,600 в сравнение с цената само преди един месец ($17,100) и с повече от $15,500 под прогнозите за цената, направени в началото на 2022 г.

В доклада се твърди, че новината за срива на FTX “явно е разклатила вярата на потребителите” в Биткойн и дори е намалила очакванията на криптоинвеститорите. Макар че анкетираните в проучването притежатели на криптовалути са по-оптимистично настроени с ценовите си прогнози, те все още очакват Биткойн да поскъпне съвсем леко през следващите шест месеца до стойност от $17,500 – което е най-ниската стойност, която Morning Consult е виждала в своите проучвания.

Въпреки спада в потребителското доверие, повече от анкетираните възрастни американци очакват криптовалутите да съществуват след 10 години в сравнение с тези, които виждат изчезването на индустрията.

Инвеститорите в класа активи преобладаващo вярват, че криптовалутите ще оцелеят следващото десетилетие.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) е предпочитаният инструмент за приходи на крипто борсите


Освен това потребителите бяха само малко по-колебливи при покупката на криптовалута в сравнение с анкетите преди срива на FTX, като 21% от пълнолетните американци заявиха, че ще купят криптовалута през следващия месец, в сравнение с 25%, които съобщиха същото през октомври.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Таксите за транзакции в Биткойн мрежата се сринаха с над 60% – ето защо

Тъй като Биткойн (BTC) се движи около границата от $64,000, значително под най-високото си ниво от март и малко над критичната зона на търсене, активността във веригата значително се забави, което доведе до драстичен спад от 64% в общите такси за Биткойн транзакции.

21.06.2024 17:59 1 мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $2 милиона в Биткойн за кампанията на Тръмп

Камерън и Тайлър Уинкълвос допринесоха значително за кампанията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, дарявайки Биткойн на обща стойност $2 милиона.

21.06.2024 15:00 1 мин. четене

Крипто пазарът на червено – корекцията на Биткойн продължава

Въпреки скорошните наченки на възстановяване, Биткойн продължава фазата на корекция, повличайки със себе си по-голямата част от пазара на криптовалути.

21.06.2024 12:59 2 мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Standard Chartered става една от първите световни банки, които влизат в търговията с криптовалути

Standard Chartered създава бюро за търговия с Биткойн и Етериум, с което става една от първите световни банки, които започват спот търговия с криптовалути.

21.06.2024 12:17 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.