НАЧАЛО Биткойн

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

декември 4, 2022 21:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

Според резултатите от проучването, публикувано от Morning Consult след фалита на FTX, пълнолетните граждани на САЩ очакват цената на Биткойн (BTC) да спадне до $11,500 през следващите шест месеца. Прогнозата за цената представлява спад на очакваната цена с близо $5,600 в сравнение с цената само преди един месец ($17,100) и с повече от $15,500 под прогнозите за цената, направени в началото на 2022 г.

В доклада се твърди, че новината за срива на FTX „явно е разклатила вярата на потребителите“ в Биткойн и дори е намалила очакванията на криптоинвеститорите. Макар че анкетираните в проучването притежатели на криптовалути са по-оптимистично настроени с ценовите си прогнози, те все още очакват Биткойн да поскъпне съвсем леко през следващите шест месеца до стойност от $17,500 – което е най-ниската стойност, която Morning Consult е виждала в своите проучвания.

Въпреки спада в потребителското доверие, повече от анкетираните възрастни американци очакват криптовалутите да съществуват след 10 години в сравнение с тези, които виждат изчезването на индустрията.

Инвеститорите в класа активи преобладаващo вярват, че криптовалутите ще оцелеят следващото десетилетие.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) е предпочитаният инструмент за приходи на крипто борсите


Освен това потребителите бяха само малко по-колебливи при покупката на криптовалута в сравнение с анкетите преди срива на FTX, като 21% от пълнолетните американци заявиха, че ще купят криптовалута през следващия месец, в сравнение с 25%, които съобщиха същото през октомври.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Трейдър очаква изключителни печалби – ето кога

Трейдър, който предвиди срива на Биткойн през май 2021 г., сега твърди, че активът дава сигнали, че се подготвя за масивно движение нагоре.

януари 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Над 60% ръст на Биткойн милионерите от началото на месеца

Броят на адресите, притежаващи Биткойн (BTC) на стойност над $1 милион е нараснал с около 60% само за последните 23 дни.

януари 29, 2023 11:11 1 мин. четене

Биткойн остава силен, но може ли да видим корекция?

Анализатор, който правилно определи тазгодишния обрат в криптовалутите, сподели, че бичата му позиция за пазара може да се промени.

януари 29, 2023 9:21 2 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Чарлз Едуардс

Чарлс Едуардс сподели какво може да предстои за флагманската криптоваулта тази година предвид макроикономическите условия.

януари 29, 2023 7:01 3 мин. четене