НАЧАЛО Алткойни

Инвеститорите трябва да внимават около Сливането на Етериум – Б. Кели

септември 3, 2022 18:56 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвеститорите трябва да внимават около Сливането на Етериум – Б. Кели

Главният изпълнителен директор на компанията за инвестиции в цифрови валути BKCM коментира перспективите пред Етериум преди Сливането.

В епизод на предаването Fast Money сътрудникът на CNBC Брайън Кели спомена, че ETH инвеститорите може да не се радват на толкова големи печалби, колкото очакват, поради механизма за инфлация на ETH.

Мисля, че вероятно е по-скоро „продавай новините“, което може би не е толкова интуитивно, защото в криптовалутите обикновено искате да купувате новините. Но всички купуваха Етериум, защото се впускат в това Сливане и сега ще получите така наречената доходност.

Само да знаете, че това всъщност не е доходност. Просто получавате обратно наградите си за инфлация, така че това е един вид компенсиране на инфлацията във валутата. Всъщност това не е доходност.

Кели очаква, че вълнението на инвеститорите преди преминаването към консенсусен механизъм за доказателство за залог (PoS) неминуемо ще доведе до разпродажба, но предупреждава, че съществува и вероятност от объркване или откровен провал, което може да се отрази негативно на цената на Етериум и на самия проект.

Вероятно има по-висок потенциал за събитие, свързано с продажба на новините около Сливането.

Възможно е също така да възникне техническа неизправност. Не само [това], но има и много въпроси за това какво ще правят приложенията, ако Етериум се форкне отново.

Може да се получи верижно разклонение и сега да има не един, а два или три различни Етериума. Тогава какво ще прави вашия DApp (децентрализирано приложение) и на какво ще работи?

Смятам, че Сливането на Етериум крие повече рискове, отколкото хората си дават сметка за това.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализатор споделя какво може да предвещае обрат на пазара


Разглеждайки икономиката в по-широк план, анализаторът обсъжда корелацията на криптовалутите със сектора на технологичните акции, като същевременно подчертава фундаменталните разлики между Биткойн и Етериум.

Тя е много висока. Корелацията на Биткойн с Nasdaq е някъде около 60%. Корелацията на Етериум с Nasdaq е някъде около 70% за ротационния период от последните 30 дни. Криптовалутите на практика действат като ETF [борсово търгуван фонд] с 2х ливъридж и тройно Q.

Мисля, че тук има известен нюанс, тъй като самият Биткойн не е технологична акция. Той определено е алтернативна валута. Той е цифрово злато. То ви е необходимо, когато държавата ви унищожи валутата си, както правят много правителства днес.

От друга страна, за Етериум може да се мисли като за технологична акция, защото той ще подрине много от това, което технологичните акции правят днес.

Доколкото тя отнема дневните активни потребители от места като Twitter, Facebook и Google, мисля, че има какво да се каже за това, че Етериум е технологична акция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

Покрай скорошните събития около FTX много хора подлагат устойчивостта на сферата под съмнение като Tether отново са на фокус.

декември 4, 2022 20:10 1 мин. четене

Активното развитие на Cardano (ADA) може да е разковничето за бъдещето на проекта

От Santiment разкриха, че Cardano (ADA) е начело на списъка с развойна дейност през последните 30 дни. Така актива изпревари криптовалути като Polkadot (DOT) и Етериум (ETH). 

декември 4, 2022 19:14 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

Ето кога Chainlink стартира стейкинг функцията си

Стейкинг функцията на Chainlink ще стартира в основната мрежа на Етериум на 6 декември. Дали това, че периода на заключване на стейкнатите токени е напълно прозрачен ще помогне на Chanlink (LINK) да се конкурира със стейкинга на Етериум, все още не е ясно.

декември 3, 2022 22:05 1 мин. четене