НАЧАЛО Алткойни

Етериум добавя по 70,000 нови адреса всеки ден

04.09.2022 8:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум добавя по 70,000 нови адреса всеки ден

Тъй като Етериум (ETH) се подготвя за дългоочакваната си актуализация, мрежата продължава да регистрира значителна активност, като се има предвид, че обновяването на блокчейна се разглежда като бичи фактор за актива.

В тази насока броят на новосъздадените уникални адреси на Етериум (ETH) рязко нараства преди събитието на 15 септември.

Към 2 септември мрежата на Етериум разполагаше с 204,571,827 уникални адреса, което представлява ръст от над 2 милиона адреса от 2 август насам. Това представлява около 71,307 нови адреса дневно, според данни на Etherscan.

Струва си да се отбележи, че добавените адреси не означават непременно, че те са активни или че към мрежата се присъединяват уникален брой хора. Индивидуалните инвеститори понякога могат да имат повече от два адреса в различни портфейли на Етериум.

Инвеститорите очакват рали на Етериум

Въпреки че в момента крипто пазарът преживява сериозни разпродажби, ръстът на Етериум адресите може отчасти да се дължи на дългоочакваното ‘Сливане‘, което ще прехвърли мрежата към блокчейн с доказателство за залог (PoS).

Може да се предположи, че новите собственици на адреси се опитват да се сдобият с втората по пазарна капитализация криптовалута в очакване на евентуално рали.

Етериум наскоро показа проблясъци на възстановяване в очакване на ъпгрейда, което отчасти стимулира по-широкото краткосрочно пазарно рали през август след обявяването на актуализацията.

По подобен начин се появиха и намеци за евентуално бъдещо рали на Етериум, като платформата за блокчейн анализи Santiment отбеляза, че търговците шортват ETH с най-висока скорост от юни 2021 г. насам.


СВЪРЗАНО: Инвеститорите трябва да внимават около Сливането на Етериум – Б. Кели


Неверието към Етериум е силно от страна на търговците по време на особено волатилна седмица на търговия. Тълпата е шортнала, на всички борси, в най-голямото съотношение от юни 2021 г. насам. Исторически погледнато, ръстовете на цените са по-разпространени в тези условия, заяви Santiment в туит, публикуван на 30 август.

Ще бъде интересно да се следи как ъпгрейдът ще повлияе на настоящия мечи пазар, като се има предвид, че повечето инвеститори в Етериум търпят загуби.

Скептицизъм преди Сливането

Освен това някои анализатори изразиха скептицизъм по отношение на възможността Етериум да регистрира устойчиви печалби. Въпреки че актуализацията ще превърне Етериум и в дефлационен актив, Антони Тренчев, съосновател на платформата за крипто заеми Nexo, отбелязва, че няма гаранция, че Сливането ще вдъхнови рали. Той отбеляза, че ралито ще зависи от първоначалния успех на актуализацията.

Към момента на публикуване Етериум все още се опитва да се задържи над нивото от $1,500 на фона на преобладаващо мечите настроения на пазара.разпродажби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

2 криптовалути, които може да си заслужават инвестицията

Крипто пазарът започна седмицата със силен бичи тренд, главно благодарение на неотдавнашното покачване на Етериум (ETH) до $3,800, което от своя страна предизвика значителни печалби при основните алткойни.

22.05.2024 20:00 2 мин. четене

Рекордна прогноза за Етериум след одобрението на спот ETF от финансов гигант

Голям мениджър на активи на стойност $725 милиарда прогнозира, че Етериум (ETH) може да скочи със 75%, за да достигне $6,600, ако неговият дългоочаквания спот аETF бъде одобрен.

22.05.2024 18:35 1 мин. четене

Grayscale премахна стейкинга от своето предложение за спот Етериум ETF

Grayscale Investments реши да оттегли предложението си за стейкинг от своя план за спот Етериум ETF. Тази актуализация бе подчертана в измененото предварително пълномощно за Grayscale ETH Trust, подадено във вторник.

22.05.2024 18:00 2 мин. четене

Криптовалутата на Доналд Тръмп създава нова група милионери

Според анализ на Nansen, нововъзникващият сектор на криптовалутите PoliFi, в които се пресичат политиката, финансите и дигиталните валути, генерира нова група милионери, тъй като през последните седмици стойността на токена, вдъхновен от Доналд Тръмп, рязко нарасна.

22.05.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.