НАЧАЛО Други

Шортовете на GameStop започват да се трупат – какво следва?

10.06.2024 9:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Шортовете на GameStop започват да се трупат – какво следва?

Въпреки преобладаващия скептицизъм около бъдещето на GameStop, акциите остават фокусна точка на интерес на пазара, водени от скорошните опити за шорт скуиз.

Скорошни данни от Unusual Whales, споделени на 9 юни, разкриха значителен скок в обема на шортове на GameStop, достигайки 103,785,384 акции към 7 юни 2024 г. Това надхвърля предишния връх, регистриран на 22 януари 2021 г.

Ръстът на шортовете предполага олицетворява вярата сред инвеститорите в потенциален спад в цената на акциите на GameStop, въпреки възможността за нов шорт скуиз, предизвикан от търговците на дребно.

Докато GameStop продължава да привлича вниманието на инвеститорите на дребно, финансовите резултати на компанията показват контрастираща картина.

За фискалното си първо тримесечие, завършващо през юни, GameStop отчете загуба от $32.3 милиона при приходи от $882 милиона, отбелязвайки спад спрямо цифрите от предходната година.

В отговор на нестабилността на пазара, GameStop обяви плановете си да стабилизира финансите си чрез продажба на 75 милиона обикновени акции след успешно предлагане през май, което събра $933.4 милиона.

Освен това, Кийт Гил, известен също като “Roaring Kitty”, се завърна в светлината на прожекторите с първия си стрийм на живо в YouTube след повече от три години. Гил, видна фигура, която реално разпали манията по меме акциите, исторически е повлиял на настроенията на инвеститорите със своето ангажиращо съдържание.

Въпреки неотдавнашните колебания, акциите на GameStop остават на зелено от началото на годината, което показва продължаващ интерес, както и нестабилност на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

22.06.2024 15:00 1 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.