НАЧАЛО Алткойни

Шиба ину: Рискове и потенциал при меме токена

февруари 22, 2023 12:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Шиба ину: Рискове и потенциал при меме токена

Основана през 2020 г. от анонимно лице или група под името Ryoshi - Шиба Ину е меме монета, предназначена да се конкурира със своя съперник Dogecoin.

Криптовалутата напомня за марката Dogecoin, която е посветена на кучетата и за домашния любимец на главния изпълнителен директор на Tesla, Илон Мъск – Шиба Ину.

За разлика от Dogecoin токена, който е самостоятелен блокчейн, Шиба Ину е токен, изграден върху по-обширната мрежа на Етериум. Това дава на разработчиците гъвкавостта да създават повече употреби.

Метавселена на Шиба Ину

През 2022 г. екипът обяви плановете си за изграждане на метавселена, наречена “SHIB: The Metaverse”. Тя позволява на потребителите да играят игри, да търгуват и да се социализират в рамките на виртуален свят, базиран на Шиба Ину.

Платформата вече провежда продажби за ранен достъп до виртуални недвижими имоти, наречени “land”, които ще позволят на отделните потребители да персонализират своето преживяване.

Land обаче може да бъде закупена само с родния токен на Етериум, ETH и друг актив, наречен Doge Killer. Така че инвеститорите трябва да очакват, че този проект ще създаде значително търсене на SHIB токени едва след като стане по-усъвършенстван.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Ето защо навлизаме в бичи пазар – InvestAnswers


Рали и волатилност на Шиба Ину

В края на 2021 г. Шиба Ину отбеляза рали от над 60,000,000% за по-малко от година, което може би е едно от най-бързите увеличения на цените на активите в записаната история. Този рекорд по волатилност я прави по-привлекателна за спекулативните търговци на криптовалути, които искат да направят пари бързо.

Като цяло криптовалутния пазар е изключително чувствителен към макроикономическите условия и ликвидността в икономиката. И през 2023 г. дигиталните активи следват акциите във възходяща посока, тъй като инвеститорите стават оптимисти, че намаляването на инфлацията може да насърчи Федералния резерв да облекчи “ястребовата” си парична политика и да избегне предизвикването на рецесия.

Дългосрочният потенциал на Шиба ину

С настоящата си пазарна капитализация от $7.7 милиарда SHIB ще трябва да скочи с почти 30%, за да достигне оценка от $10 милиарда. А в рамките на една година това е лесно постижимо, като се има предвид изключителната ѝ волатилност и възможното облекчаване на макроикономическите условия с намаляването на инфлацията.

Като цяло (с изключение на разработвания проект за метавселена), Шиба Ину няма забележителни случаи на употреба в реалния свят, които да подкрепят търсенето на токени в дългосрочен план.

Техническите възможности на актива се основават на Етериум, защото е програмирана на Етериум. Токена е твърде волатилен, за да бъде полезен като средство за съхранение на стойност или средство за размяна. Също така не може да се похвали с предимства по отношение на скоростта или капацитета на транзакциите.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Биткойн: Какво да следим тази седмица?


По този начин оставаме с токен, който очевидно е високорискова опция, който най-добре се използва при бичи пазар. За най-консервативните дългосрочни инвеститори също така е ясно, че има много повече причини да бъдат изключително предпазливи с меме токените. Фактът, че тези криптовалути не осигуряват значима стойност в момента, означава, че инвеститорите купуват история. Тази история може да се превърне в реалност, а може и да не се превърне.

Инвестиционни съображения за Шиба Ину

Досега това беше отлична година за всички криптовалути. Всъщност меме токените като SHIB започват да показват признаци на възстановяване. Това може да осигури значителни търговски печалби за агресивните импулсни инвеститори, които уловят вълната в подходящия момент.

Инвеститорите трябва да помнят, че ралито на Шиба Ину е предимно спекулативно, а не фундаментално.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Цените на Биткойн и Етериум се понижиха след иск на CFTC срещу Binance

В понеделник Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) заведе дело срещу Binance, водещата борса за криптовалути по отношение на обема на търговията, както и срещу нейния главен изпълнителен директор Чанпенг Джао.

март 27, 2023 20:40 2 мин. четене

Voltaire ерата на Cardano: Овластяване на общността за децентрализирано управление

По-късно тази година Cardano ще навлезе в Voltaire ерата, която има за цел да създаде самодостатъчна система, позволяваща на участниците в мрежата да направляват бъдещото развитие на платформата чрез системи за гласуване и управление на паричния поток.

март 27, 2023 19:05 2 мин. четене

5 алткойна, които да следите тази седмица (27.03.2023-02.04.2023)

Биткойн (BTC) продължава да запазва позициите си и в момента се търгува на ниво от около $27,800, тъй като пазарът не показва сериозни признаци на изключителна волатилност, въпреки опасенията за предстояща кредитна криза.

март 27, 2023 12:00 5 мин. четене

DeFi платформа, базирана на Етериум, се бори да се конкурира

Според Santiment слабото представяне на SUSHI може да се дължи на неспособността ѝ да задържи потребителите и да се конкурира с други DeFi платформи.

март 27, 2023 10:11 2 мин. четене