НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Какво да следим тази седмица?

февруари 20, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Какво да следим тази седмица?

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация преживя класически "фейк аут" по време на търговията през уикенда, смъквайки се под $25,000.

Въпреки че Биткойн отбеляза бързи печалби и дори достигна нови шестмесечни върхове през изминалата седмица, напредъкът на актива през февруари беше много по-бавен от този през януари.

Бичото рали на Биткойн удари съпротивата

По време на търговията с малък обем през уикенда BTC преживя фалшив ръст и спадна под $25,000, а биковете все още нямат инерция. Съпротивата при $25,000 беше една от основните причини за забавянето на ралито.

Скоро се очаква критично месечно затваряне, както и протоколите на Федералния резерв на САЩ. Това важно събитие ще се състои на 22 февруари.

Активност в книгата за поръчки: роля играят търговците с големи обеми

Материалните индикатори първоначално отбелязаха активността в книгата за поръчки. Те се чудеха колко дълго ще продължи това явление, тъй като биковете са безсилни да си пробият път нагоре.

Графиката на книгата с поръчки на Binance потвърди, че значителната подкрепа на заявките се е понижила до $23,460, което дава възможност на спот цената да се понижи. Крипто търговците естествено са предпазливи поради активността в книгата за поръчки.

Слабости на макроравнище и дивергенция на RSI: въздействие върху криптопазарите

Venturefounder, сътрудник на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant, предупреди, че външни фактори като слабости на макрониво могат да окажат мечо въздействие върху криптопазарите. Той също така взе под внимание индекса на относителната сила (RSI). Този показател измерва доколко даден актив е свръхкупен или свръхпродаден в дадена ценова точка, давайки известна представа за потенциалните промени в тренда.

Протоколите на Федералния резерв в полезрението на крипто специалистите

Предстоящо събитие с изключително голям интерес е публикуването на протокола от февруарското заседание на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) към Фед.

Някои анализатори очакват, че председателят на Фед, Джером Пауъл ще коментира мораториум върху политиката на повишаване на лихвените проценти. Част от анализаторите обаче са убедени, че протоколът на FOMC ще бъде положителен. Сред тях е компанията за проучвания на финансовите пазари Capital Hungry, която предупреди, че може да бъдат разкрити “подли ястребови ревизии”.

Заключение

Напредъкът на Биткойн през февруари беше много по-бавен от този през януари. Съпротивата при $25,000 и нарастващият скептицизъм сред търговците и инвеститорите допринесоха за забавянето на ралито.

Освен това външни фактори, като например слабости на макрониво, биха могли незабавно да окажат мечи ефект върху криптопазарите. И накрая – предстоящото публикуване на протокола от заседанието на FOMC на Фед изправи крипто общността на нокти, като някои прогнозираха “подли ястребови ревизии”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн ще направи голяма крачка през 2023 г. – според Бенджамин Коуен

Бенджамин Коуен, популярен крипто аналитик, наскоро сподели мислите си за бъдещите движения на цената на Биткойн в нова стратегическа сесия със съорганизатора на Altcoin Daily, Остин Арнолд.

март 24, 2023 17:00 3 мин. четене

Биткойн: Вижда се светло бъдеще за криптовалутата – Galaxy Digital

Galaxy Digital сподели публикация в блога си, в която подчертава, че на хоризонта се задава голямо бичо събитие за Биткойн.

март 24, 2023 15:30 3 мин. четене

Биткойн осигурява сигурно убежище за инвеститорите – InvestAnswers

Според стратег в областта на криптовалутите – анонимния водещ на InvestAnswers – Биткойн, водещата криптовалута, в момента преживява най-добрата си маркетингова кампания в историята.

март 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Биткойн срещу CBDC: Правителството на САЩ взема страна в икономически доклад

Президентът на САЩ, Джо Байдън наскоро публикува икономическия доклад на правителството, който съдържа няколко критики към Биткойн.

март 23, 2023 19:00 1 мин. четене