НАЧАЛО Алткойни

Сериозен спад на капитала в сектора на DeFi

11.09.2022 12:36 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сериозен спад на капитала в сектора на DeFi

Нов доклад на DappRadar алармира за рязкото намаляване на капитала в сектора на децентрализираното финансиране (DeFi).

В доклада се подчертава, че само за осем месеца общата заключена стойност (TVL) в сферата на DeFi е отбелязала огромен спад от 70%.

Според фирмата за анализи в началото на годината TVL в DeFi е била около $250 милиарда. В доклада се казва, че сега TVL на DeFi възлиза на $74.21 милиарда, което е “тревожен спад”.

TVL на даден блокчейн представлява общият капитал, който се съхранява в смарт договорите на мрежата. Тази метрика се изчислява, като се умножи размерът на обезпечението, заключено в мрежата, по текущата стойност на активите.

В доклада на DappRadar се посочват санкциите, наложени от правителството на САЩ на крипто миксера Tornado Cash, като катализатор за спада на общата заключена стойност в DeFi пространството.

(Август) беше особено труден за пазара заради кризата с Tornado Cash и TVL спадна с 10.47% на месечна база, губейки около 8.7 милиарда.

Отличавайки се сред своите конкуренти, Етериум (ETH) остава най-популярната верига, според доклада.

Етериум продължава да бъде най-известната верига, контролирайки 69% от DeFi TVL с $51.47 милиарда, което е с 11% по-малко от миналия месец и с 56.63% по-малко от август 2021 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Трейдър предупреждава, че се очертава спад при Етериум


Докладът също така предоставя актуална информация за представянето на други вериги от първи слой по отношение на TVL.

BSC (Binance Smart Chain) също бележи спад от 6.44% всеки месец и с тревожните 75.67% на годишна база. В резултат на атаката на портфейла, общата заключена стойност в Solana спадна с 27% през първите четири дни на август, продължи да намалява с 6% през останалата част от месеца и сега се оценява на $2.11 милиарда – което представлява загуба от около $1 милиард.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Сериозен ръст на крипто хаковете и измамите в началото на 2024 година

През 2024 г. пазарът на криптовалути отбеляза значително увеличение на загубите, дължащи се на хакове и rug-pull измами, на обща стойност над $200 милиона в 32 инцидента, според неотдавнашен доклад на компанията за блокчейн сигурност Immunefi.

01.03.2024 21:21 2 мин. четене

Кога Великобритания ще успее да се измъкне от рецесията?

Икономиката на Обединеното кралство се бори с нежелания етикет на рецесия, тъй като е изправена пред непрекъснати предизвикателства.

01.03.2024 20:00 2 мин. четене

Биткойн и криптовалутите по пътя на глобалното приемане

Бивш анализатор на Bloomberg предположи, че основите на анализа на блокчейн сектора показват тенденция към широко приемане на криптовалутите.

01.03.2024 19:35 2 мин. четене

SEC започна разследване срещу главата на OpenAI

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) проучва вътрешната комуникация на главния изпълнителен директор на OpenAI Сам Олтман, след като миналата година управителният съвет временно го отстрани заради предполагаема липса на откритост.

01.03.2024 19:23 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.