НАЧАЛО Алткойни

Сериозен спад на капитала в сектора на DeFi

септември 11, 2022 12:36 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сериозен спад на капитала в сектора на DeFi

Нов доклад на DappRadar алармира за рязкото намаляване на капитала в сектора на децентрализираното финансиране (DeFi).

В доклада се подчертава, че само за осем месеца общата заключена стойност (TVL) в сферата на DeFi е отбелязала огромен спад от 70%.

Според фирмата за анализи в началото на годината TVL в DeFi е била около $250 милиарда. В доклада се казва, че сега TVL на DeFi възлиза на $74.21 милиарда, което е „тревожен спад“.

TVL на даден блокчейн представлява общият капитал, който се съхранява в смарт договорите на мрежата. Тази метрика се изчислява, като се умножи размерът на обезпечението, заключено в мрежата, по текущата стойност на активите.

В доклада на DappRadar се посочват санкциите, наложени от правителството на САЩ на крипто миксера Tornado Cash, като катализатор за спада на общата заключена стойност в DeFi пространството.

(Август) беше особено труден за пазара заради кризата с Tornado Cash и TVL спадна с 10.47% на месечна база, губейки около 8.7 милиарда.

Отличавайки се сред своите конкуренти, Етериум (ETH) остава най-популярната верига, според доклада.

Етериум продължава да бъде най-известната верига, контролирайки 69% от DeFi TVL с $51.47 милиарда, което е с 11% по-малко от миналия месец и с 56.63% по-малко от август 2021 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Трейдър предупреждава, че се очертава спад при Етериум


Докладът също така предоставя актуална информация за представянето на други вериги от първи слой по отношение на TVL.

BSC (Binance Smart Chain) също бележи спад от 6.44% всеки месец и с тревожните 75.67% на годишна база. В резултат на атаката на портфейла, общата заключена стойност в Solana спадна с 27% през първите четири дни на август, продължи да намалява с 6% през останалата част от месеца и сега се оценява на $2.11 милиарда – което представлява загуба от около $1 милиард.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Ripple с голяма победа в делото срещу SEC

Съдията от Окръжния съд на САЩ Аналиса Торес нареди на Комисията по ценни книжа и борси да предаде документи, свързани с бившия й висш служител Уилям Хинман, което е значителна победа за Ripple.

септември 30, 2022 16:18 1 мин. четене

Binance добави майнинг пул за ETHW протокола

Според Binance потребителите, които изберат да се присъединят към басейна за добив на ETHW, няма да бъдат таксувани, като офертата ще продължи до 29 октомври.

септември 30, 2022 15:13 1 мин. четене

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа „RHDM“ чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене

BlackRock ще стартира ETF за метавселена

BlackRock Inc. планира да създаде ETF, за да даде на клиентите си възможност да добавят в портфолиата си компании с експозиция към метавселената.

септември 30, 2022 11:30 1 мин. четене