НАЧАЛО Регулации

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

За да държи Уолстрийт настрана от пазара на криптовалути, сенатор Уорън, която е член на Банковия комитет на Сената, настоява членовете на комитета и сенаторите да подпишат писмо до Службата за контрол на валутата (СКВ), в което се иска банките да спрат да предоставят криптоуслуги, като например попечителство на криптовалути. Банковият комитет смята, че с издаването на насоки за криптовалутите регулаторите позволяват на банките от Уолстрийт да навлязат на пазара и да изложат банковата система на риск.

Уорън търси отделяне на Уолстрийт от крипто пространството

В писмото се настоява СКВ да си сътрудничи с Федералния резерв и Федералната корпорация за застраховане на депозитите (ФКЗД), за да разработи алтернативен подход към криптовалутите, който адекватно да защитава потребителите и да насърчава „сигурността и стабилността на банковата система„:

Обезпокоени сме, че СКВ не е успяла да се справи по подходящ начин с недостатъците на предходните интерпретативни писма и с рисковете, свързани с банковите дейности, свързани с крипто, които през последните месеци станаха по-сериозни.

Окончателният вариант на писмото ще бъде изпратен на изпълняващия длъжността главен финансов контрольор на СКВ Майкъл Хсу. Отговорът на СКВ на запитването на Bloomberg се позовава на неотдавнашните забележки на Майкъл Хсу относно засилената ангажираност на банките с криптовалути, което показва желанието на агенцията да промени насоките за банковата криптография.

Хсу призова за по-голяма предпазливост по отношение на разпространението на криптовалутите в основните финансови системи. Неотдавнашните сътресения в криптовалутите доведоха до загуба на милиарди долари в инвестиции, което накара законодателите и регулаторните органи да увеличат вниманието си към услугите, свързани с крипто.

Опасноснитете на крипто пазарите

Според писмото на Уорън предишните инструкции и правила на СКВ не са били достатъчни, за да предпазят финансовата система от неотдавнашната крипто волатилност. В него се призовава за промени и премахване на указанията за криптобанкиране, за да се предотврати въвличането на банките в криптовалути. В документа се търси и информация за настоящия брой регулирани банки, които предоставят услуги, свързани с крипто, както и за общата стойност на предоставените услуги в долари.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Андрю Тейт подкрепя Биткойн, определяйки фиатните валути като ‘боклук’


Тъй като писмото все още не е публикувано, не е ясно кои сенатори са го подписали. Сенатор Уорън обаче е гласовит критик на криптовалутите и преди е призовавала за повече регулации в това пространство.

Тя нарече децентрализираното финансиране (DeFi) „най-опасния“ елемент на крипто през 2021 г. и предложи законодателство за изследване на ролята на крипто в рансъмуера, като същевременно по време на изслушване в комисия заклейми мрежата Етериум за нейните скъпи такси. Така че не е изненадващо, че тя се възползва от възможността да се застъпи за по-строги правила.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Липса на кадри за регулиране на криптовалутите в Европа

Европейският банков орган (ЕБО), органът, натоварен с регулирането на криптовалутите в региона, изрази загриженост относно способността си да изпълни задачата, като се позова на липсата на персонал и логистичните предизвикателства.

юли 29, 2022 14:17 1 мин. четене