НАЧАЛО Биткойн

Андрю Тейт подкрепя Биткойн, определяйки фиатните валути като ‘боклук’

август 4, 2022 19:38 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Андрю Тейт подкрепя Биткойн, определяйки фиатните валути като ‘боклук’

Интернет сензацията Андрю Тейт твърди, че фиатните пари са боклук, и добавя, че "криптовалутите са невероятни за много неща", включително като хедж срещу инфлацията.

Британско-американският Андрю Тейт направи коментарите по време на участие в подкаста на Антъни Помплиано.

Одобрението му обаче може да се окаже нож с две остриета, тъй като бившият професионален кикбоксьор, превърнал се в лайфстайл гуру, е заобиколен от скандали и противоречия в почти еднаква степен.

Неговите бизнес начинания честе биват наричани измами (в един от случаите от брат му, който е негов бизнес партньор), а провокативните му възгледи за парите и жените са обект на критики, които обикновено са запазени само за Алекс Джоунс.

Помплиано интервюира противоречивия образ през май 2021 г., но задържа записа повече от година. Публикувайки интервюто тази седмица, Биткойн инвеститорът добави:

Не съм съгласен с всичко, което казва.

Пари, Биткойн, противоречия

В една история, която на много криптозащитници ще бъде донякъде позната, финансовото пробуждане на Тейт започва, когато той започва да изследва парите. Сред въпросите, които Тейт си задава, са: “Какво представляват парите? Как работят банките? Как работи кредитът? Как работи банкирането с частичен резерв?

В крайна сметка този тип въпроси го довеждат до откриването на криптовалутите и Биткойн, но пътят далеч не е толкова кратък. Както го описва Тейт, първоначално той започнал процеса ядосан, че няма достатъчно пари, като проучванията му само го вбесявали още повече.

В този момент обаче Тейт преминава през “финансово пробуждане“, което подтиква кикбоксьора да преоцени живота си и да започне собствен бизнес.

Според Тейт красивите жени са клас активи

Докато Тейт обмислял какви пътища да избере, на преден план излязла неговата уникална търговска характеристика – способността му да се среща с много жени.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Microstrategy няма да продава своя Биткойн


Имам около осем приятелки“, казва Тейт, като осъзнава, че “красивите жени“, които познава, са “клас активи“, от които може да печели пари.

Тейт започнал първия си бизнес с уебкамери, като използвал жени, които срещнал по време на пътуванията си като кикбоксьор. Започвайки в Англия с две жени, с които се е запознал в романтичен план, Тейт бързо разраства начинанието с помощта на брат си Тристан.

Днес бизнесът е преместен в Румъния и в него работят около 75 жени. Те се обличат в бельо и разговарят със самотни мъже по интернет, като ги насърчават да дават бакшиши за услугата. Тейт и Тристан открито споделят, че обучават жените да измислят сълзливи истории, за да получат по-големи суми. През март, когато The Sunday Mirror го пита за бизнеса, Тристан каза пред британския вестник, че “всичко това е една голяма измама“.

Тейт като финансов гуру

Бизнесът на Тейт с уебкамери не е единственият източник на приходи на нашумялата личност. Бившият участник в “Биг Брадър” притежава и “Hustlers University” – бизнес, който учи хората да правят пари.

Новопридобитият звезден статус на Андрю Тейт се дължи до голяма степен на маркетинга на този бизнес, който включва бързи коли, оръжия и момичета по бикини. Резултатът от тази кампания изглежда като фантазията на 14-годишно дете. Маркетинг трик, използван и от другата интернет знаменитост Дан Билзериан.

На Тейт обаче не му харесва сравнението между двамата, тъй като когато Помплиано го нарича “Билзериан от Източна Европа“, той веднага поставя въпроса на място.

Дан е по-скоро клиент, а аз съм по-скоро сутеньор“, казва Тейт.

Hustlers University разполага със 100,000 членове

Неотдавнашната известност на Тейт и твърденията на Hustlers University подтикнаха “интернет детектива” Coffeezilla да проведе разследване. Според Coffeezilla бизнесът има над 100,000 членове, всеки от които плаща месечна абонаментна такса от $50.

Основното обещание на Hustler University е, че Тейт може да обучи своите ученици да станат също толкова богати, колкото е той. Това е добре познат бизнес модел, споделян от други такива “гурута” като Томи Ву, Джон Крестани и Грант Кардон.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Правителствата няма да искат да се откажат от монопола си – Джим Роджърс


Според Coffeezilla обаче Тейт е “много по-ефективен, а може би и по-опасен” от повечето.

Що се отнася до забогатяването, Coffeezilla заявява, че голяма част от курсовете в Hustlers University учат студентите “как да продават Андрю Тейт и Hustlers University“. Със 100,000 записани “студенти“, към които може да се обърне, Тейт разполага с армия от маркетолози, които да продължат да прокарват славата му и да увеличават богатството му.

Предстоят проблеми с Биткойн (BTC)

В интервюто с Помплиано, продължило 1 час и 40 минути, Тейт споделя уникалните си мисли по редица теми, включително пари, криптовалута, Биткойн, жени, политика и расизъм.

Макар че Тейт бързо посочва Биткойн и криптовалутата като средство за предпазване от инфлация, той съзира и друго предимство.

Не искам пари в брой“, казва Тейт. “Искам нещо друго. Дайте ми актив, добре, как мога да получа актив, който правителството не може да вземе? Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

До Куон е арестуван от властите на Черна гора

В четвъртък министърът на вътрешните работи на Черна гора, Филип Аджич, обяви, че основателят на провалената криптовалута Terra, До Куон, е бил арестуван на летището в Подгорица.

март 23, 2023 20:30 1 мин. четене

Биткойн срещу CBDC: Правителството на САЩ взема страна в икономически доклад

Президентът на САЩ, Джо Байдън наскоро публикува икономическия доклад на правителството, който съдържа няколко критики към Биткойн.

март 23, 2023 19:00 1 мин. четене

Потребителите на затворената борса Bitzlato получават достъп до част от средствата си

Въпреки че беше конфискувана от европейските власти, Bitzlato, свързаната с Русия крипто борса, възстанови частично достъпа до средствата на потребителите.

март 23, 2023 13:20 2 мин. четене

Приемането на XRP Ledger се покачва, докато Ripple се бори със SEC

По данни на Messari броят на създадените сметки в XRP Ledger (XRPL) – система за дигитални плащания, която използва родния XRP токен на Ripple – е близо 5 милиона, което показва нарастващо приемане и използване.

март 23, 2023 12:00 1 мин. четене