НАЧАЛО Крипто Крими

SEC също обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets

януари 22, 2023 19:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC също обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets

Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets, при което от платформата бяха откраднати криптоактиви на стойност $116 милиона.

Твърди се, че Айзенберг е манипулирал пазара и токените на платформата, което е довело до загуба на криптоактиви на стойност приблизително $116 милиона. Aйзенберг описа хакa на Mango Markets в Twitter като изключително печеливша търговска стратегия. В резултат на хакерската атака платформата беше обявена в несъстоятелност.

Според SEC Айзенберг е нарушил няколко разпоредби на федералните закони за ценните книжа, включително за борба с измамите и манипулирането на пазара. Агенцията също така заяви, че разглежда токена за управление на Mango Markets MNGO като ценна книга.

В прессъобщението се посочи:

Айзенберг е участвал в манипулативна и измамна схема за изкуствено завишаване на цената на токена MNGO, който е бил закупен и продаден като ценна книга, за да заеме и след това да изтегли почти всички налични активи от Mango Markets.

Ръководителят на отдела за криптоактиви и киберпространство на SEC Дейвид Хирш заяви:

Както показват нашите действия SEC остава ангажирана с изкореняването на пазарните манипулации, независимо от вида на съответната ценна книга.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Започна ли следващия бичи пазар?


Срещу него вече са повдигнати обвинения от Министерството на правосъдието (DOJ) на САЩ и от Комисията за търговия със стоки и фючърси (CFTC).

DOJ обвини Айзенберг в манипулиране на пазара, включително в измама и манипулиране на пазара на суровини. От друга страна, CFTC го обвинява в измама и манипулация на стокови пазари, което включва и няколко нарушения на Закона за стоковите борси.

SEC твърди, че хакът на платформата е бил организиран от Пуерто Рико, след което Айзенберг е изчезнал за известно време, преди да се появи отново в САЩ. През ноември той се е опитал да извърши подобна атака срещу Aave. Този опит обаче бил неуспешен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери откраднаха близо $800,000 от общността на Azuki

Акаунтът в Twitter на водещия проект за незаменяеми токени (NFT) Azuki беше компрометиран в петък, в резултат на което бяха откраднати криптоактиви на стойност малко под $800,000.

януари 28, 2023 19:03 2 мин. четене

Хакери представящи се за Robinhood се опитаха да разпространят фалшив токен

Хакери проникнаха в профилите на Robinhood в социалните мрежи с цел да разпространят фалшив токен наречен RBH в Binance Smart Chain (BSC).

януари 27, 2023 11:07 1 мин. четене

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене