НАЧАЛО Крипто Крими

SEC също обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets

януари 22, 2023 19:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC също обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets

Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets, при което от платформата бяха откраднати криптоактиви на стойност $116 милиона.

Твърди се, че Айзенберг е манипулирал пазара и токените на платформата, което е довело до загуба на криптоактиви на стойност приблизително $116 милиона. Aйзенберг описа хакa на Mango Markets в Twitter като изключително печеливша търговска стратегия. В резултат на хакерската атака платформата беше обявена в несъстоятелност.

Според SEC Айзенберг е нарушил няколко разпоредби на федералните закони за ценните книжа, включително за борба с измамите и манипулирането на пазара. Агенцията също така заяви, че разглежда токена за управление на Mango Markets MNGO като ценна книга.

В прессъобщението се посочи:

Айзенберг е участвал в манипулативна и измамна схема за изкуствено завишаване на цената на токена MNGO, който е бил закупен и продаден като ценна книга, за да заеме и след това да изтегли почти всички налични активи от Mango Markets.

Ръководителят на отдела за криптоактиви и киберпространство на SEC Дейвид Хирш заяви:

Както показват нашите действия SEC остава ангажирана с изкореняването на пазарните манипулации, независимо от вида на съответната ценна книга.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Започна ли следващия бичи пазар?


Срещу него вече са повдигнати обвинения от Министерството на правосъдието (DOJ) на САЩ и от Комисията за търговия със стоки и фючърси (CFTC).

DOJ обвини Айзенберг в манипулиране на пазара, включително в измама и манипулиране на пазара на суровини. От друга страна, CFTC го обвинява в измама и манипулация на стокови пазари, което включва и няколко нарушения на Закона за стоковите борси.

SEC твърди, че хакът на платформата е бил организиран от Пуерто Рико, след което Айзенберг е изчезнал за известно време, преди да се появи отново в САЩ. През ноември той се е опитал да извърши подобна атака срещу Aave. Този опит обаче бил неуспешен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Убийството на Къро и какво общо има с Ружа Игнатова?

Български мафиот, известен като “Къро” или Красимир Каменов, бе открит мъртъв заедно със съпругата си и още двама души в Кейптаун на 25 май.

юни 7, 2023 7:00 2 мин. четене

Крипто измамник получи присъда от шест години затвор

Федералните прокурори на САЩ постигнаха желания резултат по делото на Реджиналд Фаулър, тъй като нюйоркски съдия постанови присъда от приблизително шест години затвор за осъденото лице, замесено в крипто измама.

юни 6, 2023 21:29 2 мин. четене

До Куон е пуснат под гаранция след ареста си в Черна гора

До Куон ще бъде освободен от ареста в Черна гора, след като искането му за освобождаване под гаранция в размер на около $427,900 (€400,000) беше одобрено.

юни 6, 2023 12:00 2 мин. четене

Неадекватната реакция на Катар срещу прането на пари с криптовалути предизвика критики

Реакцията на Катар по отношение на изпирането на пари чрез криптовалути и финансирането на тероризма получи критики от Специалната група за финансови действия (“FTAF”).

юни 5, 2023 15:21 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.