НАЧАЛО Други

Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ съди нападателя на Mango Markets

януари 10, 2023 16:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ съди нападателя на Mango Markets

В понеделник Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) повдигна обвинения в манипулация срещу Аврам Айзенберг заради неговото участие в експлойта на Mango Markets.

Тези обвинения идват само няколко кратки седмици след като Айзенберг, известен още като Mango Avi, беше арестуван от Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ) по обвинения, които бяха сходни.

Според подадения в понеделник иск Айзенберг е участвал в манипулиране на суап, за да повлияе на цената на MNGO токена.

По-рано стана ясно, че след като търговецът е използвал многобройни акаунти, за да купува, продава и хеджира токена от децентрализираната криптоборса са били откраднати криптовалути на стойност над $100 милиона.

Според неотдавнашната жалба точните думи на CFTC са, че товa e манипулативна и измамна схема за изкуствено завишаване на цената на суаповете, предлагани от Mango Markets.

Тогава Айзенберг сподели, че той и екипът му са организирали изключително печеливша търговска стратегия и по-късно ще върнат част от парите на Mango. В туитовете му още се посочва, че според него дейностите са били в рамките на закона. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум проби над $1,300 – ето защо


Айзенберг е успял да увеличи стойността на токена на криптоборсата MNGO спрямо стабилната монета USDC, като го е закупил в много големи количества. В резултат на това цената му се увеличи с 1,300% през октомври. След това Обвиняемият и екипът му успяха да използват завишената стойност на MNGO като обезпечение за допълнителни заеми в USDC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

До Куон е арестуван от властите на Черна гора

В четвъртък министърът на вътрешните работи на Черна гора, Филип Аджич, обяви, че основателят на провалената криптовалута Terra, До Куон, е бил арестуван на летището в Подгорица.

март 23, 2023 20:30 1 мин. четене

Потребителите на затворената борса Bitzlato получават достъп до част от средствата си

Въпреки че беше конфискувана от европейските власти, Bitzlato, свързаната с Русия крипто борса, възстанови частично достъпа до средствата на потребителите.

март 23, 2023 13:20 2 мин. четене

Приемането на XRP Ledger се покачва, докато Ripple се бори със SEC

По данни на Messari броят на създадените сметки в XRP Ledger (XRPL) – система за дигитални плащания, която използва родния XRP токен на Ripple – е близо 5 милиона, което показва нарастващо приемане и използване.

март 23, 2023 12:00 1 мин. четене

Какво цели Bitget с поемането на контрола над BitKeep?

Крипто борсата Bitget инвестира $30 милиона в BitKeep, децентрализиран мулти-верижен портфейл, придобивайки контролен пакет акции в компанията.

март 23, 2023 10:00 2 мин. четене