НАЧАЛО Алткойни

SEC ще обжалва решението, че XRP не е ценна книга

10.08.2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC ще обжалва решението, че XRP не е ценна книга

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ обяви намерението си да оспори съдебно решение от предходния месец относно законността на продажбата на дигиталният токен XRP на публични борси съгласно федералните разпоредби за ценните книжа.

Този ход беше подробно описан в подаденото вчера от съда заявление. SEC поясни, че има за цел да поиска разрешение да обжалва конкретни аспекти на неотдавнашната присъда, като същевременно позволи на други сегменти от делото срещу Ripple да напреднат към съдебен процес.

Чрез обжалването SEC възнамерява да рационализира производството и да предотврати необходимостта от два отделни съдебни процеса.

През предходния месец федерален съдия издаде решение, с което установи, че въпреки че директните продажби на XRP от Ripple на институционални инвеститори са в нарушение на разпоредбите за ценни книжа, автоматизираните продажби на инвеститори на дребно чрез борси не споделят същата класификация.

Съдия Аналиса Торес, председателстваща Южния окръжен съд на САЩ, временно насрочи съдебен процес за висящите въпроси, които не бяха разгледани в предложението за решение, като го насрочи за второто тримесечие на 2024 г.

Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) подчерта, че Ripple е задължена да отговори до 16 август 2023 г., една седмица след датата на подаване на писмото.

Освен това SEC предложи до 18 август да представи встъпителна бележка, очертаваща спецификата на обжалването. След това Ripple ще разполага с две седмици, за да представи отговора си. Ако съдията одобри представянето, SEC ще получи допълнителна седмица, за да се противопостави на отговора на Ripple.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Следващата акция, която може да достигне $1 трилион според Bank of America

В четвъртък се появиха спекулации от Bank of America, че Broadcom може да бъде следващият актив на фондовия пазар с оценка от $1 трилион.

15.06.2024 7:30 2 мин. четене

Байдън може да изгуби президентските избори според Марк Кюбан – ето защо

Въпреки че администрацията на Байдън се ориентира към крипто индустрията, силните страни в бизнеса остават недоволни от прекрачването на границата, което се прави от председателя на SEC Гари Генслер по различни въпроси, свързани с крипто сегмента.

15.06.2024 7:00 2 мин. четене

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Тази акция може да засенчи печалбите от Nvidia през следващите 6 години

Бет Киндиг, главен технологичен анализатор в I/O Fund, твърди, че сред основните играчи в областта на изкуствения интелект (AI) може да има пренебрегната възможност.

15.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.