НАЧАЛО Алткойни

Цената на XRP скочи с над 30% – съдия определи, че не е ценна книга

13.07.2023 20:21 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на XRP скочи с над 30% – съдия определи, че не е ценна книга

Цената на XRP на Ripple отбеляза значителен скок, като се повиши с около 16% в рамките на няколко минути.

XRP на Ripple отбеляза рязък скок в четвъртък след решението на съдия в Южния окръг на Ню Йорк, според което актива може да не бъде категоризиран като ценна книга на пръв поглед.

По данни на Coin Metrics цената на XRP се е повишила с 32.90%, достигайки приблизително $0.62 за монета. Тази новина донесе облекчение на крипто инвеститорите, които се надяваха, че други алтернативни монети може да не се считат за ценни книжа.

Крис Мартин, ръководител на изследователския отдел в Amberda, изрази ентусиазъм от напредъка на индустрията, заявявайки:

“Днешните решения са значителна стъпка напред. С определянето на това, че XRP не е ценна книга, ние получаваме яснота относно определението за ценни книжа и стоки. Това съдебно решение вероятно ще има последици за други токени, тъй като Комисията по ценни книжа и фондови борси ще трябва да преразгледа подхода си по текущи дела.”

Той спомена и потенциалното въздействие върху институционалните продажби на XRP от страна на Ripple, заявявайки:

“Решението, което разглежда институционалните продажби на XRP като ценни книжа, ще има и широки последици за индустрията, като потенциално ще постави в центъра на вниманието различни ICO. Все още не е сигурно как това съдебно решение ще се отрази на борсите, участващи в текущи дела на SEC, тъй като те се занимават предимно с вторични продажби. Въпреки това пазарът реагира положително на тези съдебни решения, както е видно от днешните бичи цени.”

Тази новина означава край на тригодишната съдебна битка между Ripple и Комисията за ценни книжа и борси (SEC). През 2020 г. SEC заведе дело срещу Ripple, твърдейки, че компанията е нарушила американските закони за ценните книжа, като е продавала XRP, без да го регистрира в агенцията.

Това решение се считаше за важен етап, който трябва да бъде преодолян през втората половина на 2023 г., тъй като пазарът на криптовалути продължава да се сблъсква с регулаторни предизвикателства и през последните седмици е подложен на значителен натиск от страна на американските регулаторни органи. SEC също така заведе съдебни дела срещу Binance и Coinbase, като акциите на американската крипто борса се повишиха с 11% след решението.

Въпреки че инвеститорите са оптимистично настроени за решението, Стивън Пали, партньор в Brown Rudnick, предупреди, че ситуацията е по-сложна, отколкото изглежда. Той спомена, че схващането, че XRP не е еднозначно ценна книга, е неправилно. Въпреки това той добави: “Ако бях притежател на XRP, щях да съм щастлив в момента”.

Решението на съда разглежда три групи обстоятелства, свързани с продажбите на XRP: институционални продажби, програмни продажби и други разпределения, като например компенсации на служители. Съдът застана на страната на SEC по отношение на институционалните продажби, считайки ги за сделки с ценни книжа и инвестиции. Въпреки това Ripple успява в случая с програмните продажби и други разпределения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Нова бомбастична прогноза за цената на Етериум

Според Марк Юско, главен изпълнителен директор и основател на Morgan Creek Capital, има потенциал Етериум (ETH) да достигне петцифрена цена.

25.02.2024 11:00 1 мин. четене

Биткойн и Етериум напускат борсите с рекордни темпове

Изходящите потоци на Биткойн (BTC) от централизираните борси достигна най-високото си ниво от средата на 2023 година.

25.02.2024 10:00 1 мин. четене

Меме криптовалута на ръба на огромен пробив нагоре

Въпреки че множество активи на пазара на криптовалути отбелязват забавяне на натрупаните преди това печалби, има признаци, че някои от тях може да са подготвени за бичи пробив, включително Pepe (PEPE), виден конкурент на друг меme токен – Dogecoin (DOGE).

24.02.2024 14:00 2 мин. четене

4 алткойна, които могат да избухнат след предстоящата актуализация на Етериум

През 2024 г. се очакват значителни промени в сектора на децентрализираните финанси и криптовалутите особено с предстоящите важни събития.

24.02.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.