НАЧАЛО Регулации

SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

март 26, 2023 12:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде "предупреждение за инвеститорите" относно рисковете от инвестиране в дигитални активи.

Регулаторният орган предупреди, че инвестициите в областта на криптовалутите носят значителен риск.

SEC предупреди, че доставчиците на услуги, свързани с крипто активи, като например борси, могат да нарушат федералните закони за ценните книжа, ако не се регистрират в агенцията. Регулаторният орган също така предупреди платформите, участващи в отпускането на заеми или залагането на крипто активи, че те могат да бъдат обект на федералните закони за ценните книжа.

Субектите, занимаващи се с крипто активи, биха могли да заблудят инвеститорите

SEC също така предупреди инвеститорите да не се доверяват на изявленията за “доказателство за резерви”, публикувани от крипто дружествата. “Доказателство за резерви” е термин, използван от субекти занимаващи се с крипто активи, включително платформите за търговия и субектите, които емитират крипто активи, който са ценни книжа, за да се опише доброволен метод за предлагане на доказателства, че субектът разполага с достатъчно резервни активи, за да покрие това, което се държи за клиенти и/или сметки в даден момент.

Субектите занимаващи се с крипто активи може да предлагат тези видове оценки, за да убедят клиентите, че техните средства са в безопасност и са на разположение при поискване. Въпреки това тези видове услуги може да не предоставят значима гаранция, че образуванията разполагат с адекватни активи за обезпечаване на салдата на своите клиенти.

Комисията по ценните книжа и фондовите борси издава “Wells notice” до Coinbase

По-рано тази седмица SEC издаде Wells notice на Coinbase, в което се твърди, че агенцията е взела предварително решение, с което препоръчва подаването на иск за принудително изпълнение срещу борсата.

Известието е насочено към “неопределена част” от листнатите дигитални активи на Coinbase, услугата за залагане на компанията Coinbase Earn, институционалното ѝ звено Coinbase Prime и нейния портфейл без попечителство Coinbase Wallet. Борсата приветства възможността да защити продуктите си в съда, ако е необходимо и отбеляза, че продължава да работи както обикновено на всички фронтове.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза


Coinbase защитава своите продукти

Главният юридически директор на Coinbase, Пол Гревал твърди, че борсата не регистрира никакви ценни книжа. Той каза, че Coinbase има строг процес за анализ и преглед на всеки дигитален актив, преди да го направи достъпен на борсата. Компанията го е споделила подробно с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) в рамките на публичното си листване.

Въпреки това опасенията на SEC предполагат продължаваща регулаторна несигурност около криптовалутите и класифицирането им като ценни книжа. По този начин инвеститорите в крипто пространството трябва да бъдат предпазливи и да обмислят рисковете, свързани с тези инвестиции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Рамката за пазарите на криптоактиви (MiCA) официално стана закон

След като получиха окончателно одобрение от министрите на финансите, длъжностните лица на ЕС официално приеха законопроекта за пазарите на криптоактиви (MiCA).

юни 1, 2023 10:00 1 мин. четене

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.