НАЧАЛО Други

SEC отново глоби известна личност за популяризиране на крипто проект

февруари 18, 2023 23:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC отново глоби известна личност за популяризиране на крипто проект

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) обяви споразумение за около $1.4 милиона с бившия играч на NBA Пол Пиърс за предполагаемо популяризиране на проект за токени в социалните медии.

SEC заяви, че Пиърс е рекламирал EthereumMax (EMAX) токени чрез каналите на социалните медии без да разкрие, че е получил заплащане за това и е направил неверни и подвеждащи твърдения относно проекта.

Според Комисията организаторите на промотирането са платили на бившата звезда $244,000 за публикуване на съобщения в Twitter, за които се твърди, че показват подвеждаща информация за печалбите.

Председателят на SEC Гари Генслер заяви:

Този случай е поредното напомняне за известните личности: Законът изисква да разкриете пред обществеността от кого и колко ви се плаща за насърчаване на инвестициите в ценни книжа и не можете да лъжете инвеститорите, когато рекламирате дадена ценна книга.

Финансовият регулатор и преди се е насочвал към известни личности, промотиращи EthereumMax. През октомври 2022 г. SEC обяви споразумение за $1.2 милиона с Ким Кардашиян за обвинения, подобни на тези, пред които е изправен Пиърс.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум демонстрират сила – ето какво може да предстои


Като част от споразумението Пиърс плати $1.115 милиона санкция на SEC и около $240,000 обезщетение и се съгласи да не популяризира никакви криптопроекти, считани за ценни книжа в продължение на три години.

Директорът по правоприлагането на SEC Гурбир Гревал заяви, че инвеститорите имат право да знаят дали дадено лице промотира проект безпристрастно или му е било платено за това.

Това се случва след като наскоро стана ясно, че от Републиканският клон на Конгреса на САЩ проверяват разследването на SEC около фалита на FTX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене