НАЧАЛО Крипто Крими

SEC повдигна обвинение срещу Ким Кардашиян за промотиране на EthereumMax

04.10.2022 9:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC повдигна обвинение срещу Ким Кардашиян за промотиране на EthereumMax

Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение на Ким Кардашиян за незаконно популяризиране на Ethereum Max.

Регулаторът заяви, че Кардашиян не е разкрила плащането, получено за популяризирането на токена на Ethereum Max. Звездата се е съгласила да плати $1.26 милиона неустойки и ще работи със SEC по текущото ѝ разследване.

“Този случай е напомняне, че когато известни личности или инфлуенсъри подкрепят инвестиционни възможности, включително  криптоактиви, които са ценни книжа, това не означава, че тези инвестиционни продукти са подходящи за всички инвеститори.”, заяви в Twitter Гари Генслер от SEC.

Звездата не е оповестила, че е получила плащане в размер от $250,000 за публикация в профила си в Instagram за EMAX токените. Постът е включвал връзка към уебсайта на EtheruemMax с инструкции как да се купи актива.

Съгласно федералния закон за ценните книжа известните личности или лицата, които промотират крипто ценни книжа, трябва да оповестят естеството, източника и размера на компенсацията, която са получили в замяна на промоцията, заяви Гурбир С. Гревал, директор на отдела за правоприлагане на SEC.

“Инвеститорите имат право да знаят дали рекламата на дадена ценна книга е безпристрастна, а г-жа Кардашиян не е разкрила тази информация”, заключи Гревал.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Слабите инвеститори капитулират, твърдят от Santiment


Кардашиян не признава и не отрича нито една от констатациите на регулатора и се съгласява да плати $1.26 милиона. Тази такса включва приблизително $260,000 обезщетение – представляващи нейното промоционално плащане, плюс наказателна лихва – както и $1,000,000 глоба.

Звездата също така се съгласи да не промотира така наречените крипто ценни книжа в продължение на три години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто хакер бе осъден на 3 години затвор за кражбата на $12 милиона

В петък федерален съдия осъди инженера по сигурността Шакиб Ахмед на три години затвор и три години контролирано освобождаване за участието му в кражбата на над $12 милиона от две децентрализирани борси за криптовалути (DEX), работещи с блокчейна Solana.

14.04.2024 18:00 1 мин. четене

Voyager Digital с важна крачка към компенсирането на кредиторите

Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса на възстановяване на компанията, отбелязвайки важен етап след обявяването ѝ в несъстоятелност.

12.04.2024 21:00 2 мин. четене

Бившият директор на FTX ще обжалва присъдата си за 25 години затвор

Юридическият екип на бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам “SBF” Банкман-Фрийд е предприел стъпки за оспорване на присъдата и наказанието му.

12.04.2024 9:00 1 мин. четене

Богат бизнесмен бе отвлечен и държан в клетка заради откуп в Биткойн

Британски прокурори твърдят, че богатият китайски бизнесмен Дилън Хуанг е бил отвлечен чрез заплахи с пистолет от престижно голф игрище в Обединеното кралство и подложен на ужасяващо отношение от банда за крипто откупи, която е поискала $15 милиона под формата на Биткойн.

11.04.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.