НАЧАЛО Крипто Крими

SEC повдигна обвинение срещу Ким Кардашиян за промотиране на EthereumMax

октомври 4, 2022 9:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC повдигна обвинение срещу Ким Кардашиян за промотиране на EthereumMax

Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение на Ким Кардашиян за незаконно популяризиране на Ethereum Max.

Регулаторът заяви, че Кардашиян не е разкрила плащането, получено за популяризирането на токена на Ethereum Max. Звездата се е съгласила да плати $1.26 милиона неустойки и ще работи със SEC по текущото ѝ разследване.

„Този случай е напомняне, че когато известни личности или инфлуенсъри подкрепят инвестиционни възможности, включително  криптоактиви, които са ценни книжа, това не означава, че тези инвестиционни продукти са подходящи за всички инвеститори.“, заяви в Twitter Гари Генслер от SEC.


Звездата не е оповестила, че е получила плащане в размер от $250,000 за публикация в профила си в Instagram за EMAX токените. Постът е включвал връзка към уебсайта на EtheruemMax с инструкции как да се купи актива.

Съгласно федералния закон за ценните книжа известните личности или лицата, които промотират крипто ценни книжа, трябва да оповестят естеството, източника и размера на компенсацията, която са получили в замяна на промоцията, заяви Гурбир С. Гревал, директор на отдела за правоприлагане на SEC.

„Инвеститорите имат право да знаят дали рекламата на дадена ценна книга е безпристрастна, а г-жа Кардашиян не е разкрила тази информация“, заключи Гревал.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Слабите инвеститори капитулират, твърдят от Santiment


Кардашиян не признава и не отрича нито една от констатациите на регулатора и се съгласява да плати $1.26 милиона. Тази такса включва приблизително $260,000 обезщетение – представляващи нейното промоционално плащане, плюс наказателна лихва – както и $1,000,000 глоба.

Звездата също така се съгласи да не промотира така наречените крипто ценни книжа в продължение на три години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

декември 4, 2022 15:02 1 мин. четене

Този DeFi протокол претърпя хак – ограничават търговията

Базираният на BNB веригата протокол за децентрализирано финансиране (DeFi) – Ankr потвърди, че на 1 декември е бил засегнат от експлойт на стойност няколко милиона долара.

декември 3, 2022 10:47 1 мин. четене

Съоснователят на Terra се яви на разпит пред съда в Сеул

Съоснователят на Terraform Labs Шин Хьон-Сун, известен още като Даниел Шин, и седем други сътрудници на Terraform присъстваха в петък сутринта на съдебно заседание в Южна Корея, на което ще бъде взето решение по искането на местната прокуратура за издаване на заповед за арест на осемте лица.

декември 2, 2022 14:09 1 мин. четене

Канадска криптоборса претърпя пробив на сигурността

Канадската крипто борса Coinsquare наскоро претърпя нарушение на сигурността на данните. Това е първата борса, която получи регистрация от Регулаторната организация на инвестиционната индустрия на Канада (IIROC). 

ноември 29, 2022 15:08 1 мин. четене