НАЧАЛО Крипто Крими

SEC повдигна обвинение срещу Ким Кардашиян за промотиране на EthereumMax

октомври 4, 2022 9:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC повдигна обвинение срещу Ким Кардашиян за промотиране на EthereumMax

Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение на Ким Кардашиян за незаконно популяризиране на Ethereum Max.

Регулаторът заяви, че Кардашиян не е разкрила плащането, получено за популяризирането на токена на Ethereum Max. Звездата се е съгласила да плати $1.26 милиона неустойки и ще работи със SEC по текущото ѝ разследване.

“Този случай е напомняне, че когато известни личности или инфлуенсъри подкрепят инвестиционни възможности, включително  криптоактиви, които са ценни книжа, това не означава, че тези инвестиционни продукти са подходящи за всички инвеститори.”, заяви в Twitter Гари Генслер от SEC.

Звездата не е оповестила, че е получила плащане в размер от $250,000 за публикация в профила си в Instagram за EMAX токените. Постът е включвал връзка към уебсайта на EtheruemMax с инструкции как да се купи актива.

Съгласно федералния закон за ценните книжа известните личности или лицата, които промотират крипто ценни книжа, трябва да оповестят естеството, източника и размера на компенсацията, която са получили в замяна на промоцията, заяви Гурбир С. Гревал, директор на отдела за правоприлагане на SEC.

“Инвеститорите имат право да знаят дали рекламата на дадена ценна книга е безпристрастна, а г-жа Кардашиян не е разкрила тази информация”, заключи Гревал.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Слабите инвеститори капитулират, твърдят от Santiment


Кардашиян не признава и не отрича нито една от констатациите на регулатора и се съгласява да плати $1.26 милиона. Тази такса включва приблизително $260,000 обезщетение – представляващи нейното промоционално плащане, плюс наказателна лихва – както и $1,000,000 глоба.

Звездата също така се съгласи да не промотира така наречените крипто ценни книжа в продължение на три години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.