НАЧАЛО Други

Бумът на GameStop ще направи “Roaring Kitty” милиардер

07.06.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бумът на GameStop ще направи “Roaring Kitty” милиардер

Кийт Гил, виден трейдър на акции, известен с ролята си в шорт-скуиза на GameStop през 2021 г., е на път да стане милиардер, тъй като акциите на GameStop (GME) продължават възходящата си тенденция.

Гил, известен в мрежата като „Roaring Kitty“ и „DeepFuckingValue“, разкри на 2 юни, че е възобновил търговията с акции на GameStop, разполагайки със $180 милиона.

В профила си в Reddit Гил сподели, че държи позиция от $115.7 милиона в акции на GameStop и $65.7 милиона в кол опции.

Това ново разкритие на Гил отново раздвижи фондовия пазар, което доведе до значително увеличение на цената на акциите на GameStop. В рамките на следборсовата търговия на Robinhood акциите на GameStop поскъпнаха с 19% само 20 минути след публикацията му, като кулминацията бе увеличение с 38.8% за 2024 г.

Към момента на писане на статията цената на акциите на GameStop е около $38, което отразява близо 100% увеличение, откакто Гил разкри позицията си.

Анализаторите на The Kobeissi Letter прогнозират, че Гил е „на път да стане милиардер“, тъй като акциите на GameStop се покачиха до $67.50 на акция в следборсовата търговия в четвъртък. Те смятат, че ако акциите отново отворят на това ниво, позицията на Гил ще бъде оценена на около $1 милиард.

На 3 юни Citron Research, известен шорт трейдър на GameStop, разкритикува действията на Гил, обвинявайки го в манипулиране на пазара в публикация в X. Предполага се, че „RoaringKitty“ може да си сътрудничи с други лица, заявявайки:

„Смятаме, че някой подкрепя Гил – няма как той да е направил сам тази по размер сделка. Отчетените му финанси не подкрепят тази търговия. Инвеститорите ще прозрат този ревящ Икар“.

Вследствие на тези обвинения регулаторът на ценни книжа в Масачузетс съобщи, че на 4 юни е започнал разследване на търговските дейности на Гил. Бившият служител на Комисията по ценните книжа и фондовите борси Лиза Браганка в интервю за CNBC спомена, че разследването вероятно ще се съсредоточи върху това дали Гил се е опитвал да влияе на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

22.06.2024 15:00 1 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.