НАЧАЛО Други

Саудитска Арабия официално се присъединява към БРИКС

31.01.2024 18:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Саудитска Арабия официално се присъединява към БРИКС

Египет, Етиопия, Иран, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства официално обявиха намерението си да станат членове на блока БРИКС след отправените им миналата година покани, както съобщи в сряда министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандор.

Поканите бяха отправени по време на срещата на върха в Йоханесбург през август, на която среща покана получи и Аржентина.

Този блок, състоящ се от Бразилия, Русия, Китай, Индия и Южна Африка, смята, че включването им ще допринесе за необходимото преструктуриране на съществуващия световен ред, който те смятат за остарял.

Заслужава да се отбележи обаче, че Аржентина предпочете да не се присъедини към блока БРИКС, след като първоначално беше поканена.

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандор предостави актуална информация по време на пресконференция в сряда, като заяви:

“Що се отнася до потвържденията за БРИКС, пет от шестте държави потвърдиха участието си – Саудитска Арабия, ОАЕ, Етиопия, Иран и Египет.

Аржентина съобщи за решението си да не се стреми към членство, въпреки успешната кандидатура на предишната администрация, и ние уважаваме нейния избор.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какви са шансовете да видим нова валута на алианса

БРИКС представлява коалиция от нововъзникващи икономики в световен мащаб, създадена през 2006 г. с Бразилия, Русия, Индия и Китай, подтикнати от желанието им да противодействат на господството на установени икономически гиганти като Европа и САЩ.

23.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

Въпреки че WallStreetBets може и да няма същата доминация, както по време на манията по GameStop, тя остава важен център за различни хора, включително инвеститори на дребно, спекуланти, дей трейдъри, онлайн коментатори и опитни анализатори на фондовия пазар.

23.02.2024 10:30 2 мин. четене

БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във Федералния университет за интеграция на латиноамериканци (UNILA) и куратор на БРИКС, сподели своите виждания относно настоящото руско председателство на БРИКС и влиянието на новите членове на световната сцена.

23.02.2024 8:00 1 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на конфликтите в Украйна и Газа

В четвъртък цените на златото продължиха възходящата си траектория, подкрепени от лекия спад в стойността на щатския долар и продължаващото геополитическо напрежение.

23.02.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.