НАЧАЛО Биткойн

Сатоши Накамото може да промени фиксираното предлагане на Биткойн – JPMorgan

19.01.2024 9:19 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сатоши Накамото може да промени фиксираното предлагане на Биткойн – JPMorgan

Главният изпълнителен директор на J.P. Morgan Chase (JPM) Джейми Даймън заяви по време на интервю за CNBC в Давос, Швейцария, че в бъдеще ще се въздържа от обсъждане на Биткойн.

Даймън, дългогодишен критик на Биткойн, отново изрази опасенията си относно криптовалутата, позовавайки се на предполагаеми връзки с дейности като трафик на хора с цел сексуална експлоатация, избягване на данъци и борба с прането на пари. Въпреки тези резерви той призна легитимността на блокчейн технологията, като подчерта нейните реални приложения в компанията.

Даймън направи разграничение между две категории криптовалути. Първата категория, тези с вградени смарт договори, позволяващи транзакции с недвижими имоти и движение на данни, спечелиха неговото условно одобрение.

Той изрази подкрепа за криптовалутите, участващи в “токенизирането на нещата” – мнение, повторено от главния изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк, който предвиди токенизирането на различни финансови активи.

За разлика от тях, Даймън пренебрегна втория вид криптовалута, като я определи като “домашен камък” и предупреди да не се занимаваме с нея. Въпреки това той призна свободата на отделните лица да се занимават с Биткойн, характеризирайки го като личен избор в една свободна страна.

Съмнявайки се в окончателността на лимитираното предлагане на Биткойн от 21 милиона, Даймън спекулира с възможността създателят Сатоши Накамото да се намеси и да изтрие всички BTC, след като този лимит бъде достигнат. Той също така повтори опасенията си за регулаторна намеса, ако лошите случаи на използване продължат.

Критиците, особено от общността на криптовалутите, се възползваха от неправилното произнасяне на името на Сатоши Накамото от страна на Даймън. Някои поставиха под съмнение разбирането му за Биткойн, като един коментатор подчерта, че основната стойност на криптовалутата се крие в концепцията за абсолютния ѝ дефицит.

Въпреки отзвука мненията на Даймън за Биткойн продължават да се разминават с тези на други финансови лидери, сред които главният изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк и главният изпълнителен директор на Ark Invest Кати Ууд. Дали това е последният коментар на Даймън за Биткойн, остава неясно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Срив в цената на Биткойн означава добри възможности за инвеститорите – Робърт Кийосаки

Известният инвеститор Робърт Кийосаки, който се слави със забележително оптимистичните си възгледи за Биткойн, наскоро коментира опасенията относно потенциален рязък спад в стойността на BTC.

25.02.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн: Историята може да се повтори – какво означава това за алткойните?

Уважаван стратег в областта на криптовалутите предполага, че Биткойн (BTC) може да последва историческа тенденция, която потенциално да предизвика ръст при алткойните.

24.02.2024 20:00 2 мин. четене

Крейг Райт призна, че е фалшифицирал Биткойн документи

По време на съдебното заседание, проведено от Алианса за отворени патенти за криптовалути (COPA), Крейг Райт призна, че е направил промени в представения от него документ за Биткойн, както стана ясно по време на заседанието в петък.

24.02.2024 17:00 2 мин. четене

Как може да се отрази халвинга върху цената на Биткойн

Дългоочакваното четвърто халвинг събитие на Биткойн е съвсем близо до нас – 19 април 2024 г. Това събитие се случва приблизително на всеки четири години и намалява възнаграждението, за добит блок от миньорите, наполовина – от 6.25 BTC на 3.125 BTC.

24.02.2024 15:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Сатоши Накамото може да промени фиксираното предлагане на Биткойн – JPMorgan”
  1. GeorgBG,

    Добре де, той е на върха на пирамидата от кражби-какво очаквате да каже? Тотално не разбира концепцията, не е отделил и 10мин да прочете бялата книга и говори пълни глупости (не е защото произнася името погрешно, а защото си няма понятие как функционира и защо е така). Той е такъв и да кажем добре – но ВИЕ защо давате гласност по този подвеждащо начин и какви Ви превръща Вас – определено не сте журналисти! Доказвате ежедневно, че не си заслужават времето и усилието да се четат Глупостите ви! Жалко.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.