НАЧАЛО Биткойн

Ето кои компании доминират на пазара за спот Биткойн ETF

17.01.2024 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои компании доминират на пазара за спот Биткойн ETF

На третия ден от търговията трите най-големи спот Биткойн ETF-а по отношение на обема на търговията се превърнаха в ясни лидери, като завладяха почти 90% от нарастващия пазарен дял.

Сред 11-те активни в момента спот ETF-и тези, предлагани от Grayscale, BlackRock и Fidelity, се утвърдиха на челно място след неотдавнашните регулаторни одобрения, които им позволиха да започнат търговия миналата седмица.

С приключването на търговската сесия във вторник на тези три водещи фонда се паднаха приблизително $1.6 милиарда от общо $1.8 милиарда обем на търговията, според данни, събрани от The Block.

Търговската активност през третия ден обаче спадна значително под регистрираните в петък $3.1 милиарда. В деня на откриването на търговията, миналия четвъртък, общият обем на търговията беше в размер на $4.6 милиарда.

Въпреки че Grayscale доминира по отношение на обема сред новите инструменти, се наблюдаваха значителни изходящи потоци, възлизащи на над $500 милиона, както съобщи старши анализаторът на ETF на Bloomberg Intelligence Ерик Балчунас.

Балчунас също така предположи, че ETF-ът на BlackRock е на път потенциално да надмине Grayscale като “крал на ликвидността”, имайки предвид силното му представяне. За разлика от тях, BlackRock и Fidelity са свидетели на значителни притоци, възлизащи на над $400 милиона от стартирането на съответните им ETF-и.

В цялостната си оценка Балчунас характеризира търговската активност на новите фондове като здравословна, като кумулативният обем е достигнал над $9.5 милиарда през първите три дни на търговия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто ентусиаст иска да забие флага на Биткойн на връх Еверест

23-годишен човек, който се занимава с криптовалути, възнамерява да разпъне оранжев флаг със символа на Биткойн (BTC), на връх Еверест като средство за пропагандиране на глобалната финансова грамотност.

29.02.2024 17:00 1 мин. четене

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор коментира скорошния скок в цената на Биткойн

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле, който подкрепя Биткойн, сподели мнението си след неотдавнашното покачване на цената на Биткойн.

29.02.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн може да претърпи сериозна корекция ако миналото се повтори

Неотдавна беше обърнато внимание на два индикатора на веригата, показващи началото на зряла фаза на бичия пазар.

29.02.2024 11:18 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.