НАЧАЛО Регулации

САЩ не може да определи какво е „крипто брокер“ – отлага правилата за дънчно докладване

декември 25, 2022 10:36 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ не може да определи какво е „крипто брокер“ – отлага правилата за дънчно докладване

През ноември 2021 г. Конгресът прие закон, който изисква издаването на новите правила за криптовалутите.

По решение на Министерството на финансите на САЩ ключов набор от правила за данъчно отчитане на криптовалути се отлага за момента. 

Правилата трябваше да влязат в сила през 2023 г. за подаване на данъчни декларации в съответствие с приетия през ноември 2021 г. Закон за инфраструктурните инвестиции и работните места.

Новият закон изисква от Службата за вътрешни приходи (IRS) да разработи стандартно определение за това какво е „брокер на криптовалути“, а всеки бизнес, който попада под това определение, е длъжен да издава формуляр 1099-B на всеки клиент, в който подробно се описват неговите печалби и загуби от сделките. 

То също така изисква от тези фирми да предоставят същата информация на Службата, така че тя да е наясно с доходите на клиентите от търговия.

До момента IRS все още не е публикувал определение за това какво е „крипто брокер“ или не е създал стандартни формуляри, които тези фирми да използват.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Криптовалутите ще се покачат чувствително, ако това се случи – CoinBureau


Министерството на финансите заяви, че възнамерява скоро да изготви такива правила:

Министерството на финансите (МФ) и IRS възнамеряват да приложат раздел 80603 от Закона за инфраструктурата, като публикуват разпоредби, конкретно насочени към прилагането на раздели 6045 и 6045А към дигиталните активи, и предоставят формуляри и инструкции за отчитане на брокерите […] 

След внимателно разглеждане на всички получени публични коментари и всички свидетелства по време на публичното изслушване ще бъдат публикувани окончателни разпоредби.

Междувременно министерството заявява, че от брокерите няма да се изисква да спазват новите данъчни разпоредби за криптовалутите докато не бъдат пуснати „новите финални регулации под 6045 и 6045А“.

Въпреки това от данъкоплатците (клиентите) все още ще се изисква да спазват разпоредбите за данъка върху криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Южна Корея посочи кои криптовалути ще регулира като секюрити токени

Южна Корея създаде насоки, в които се посочва кои видове дигитални активи ще се разглеждат и регулират като ценни книжа в страната.

февруари 7, 2023 10:00 1 мин. четене

Глоба или затвор при неплащане на данъци за крипто транзакции в Индия

Индия запази рестриктивните си правила за данъчно облагане на криптовалутите от миналата година и през 2023 г., добавяйки последици за неспазване на разпоредбата относно данъка, удържан от източника (TDS).

февруари 4, 2023 19:00 2 мин. четене

Китай трябва да преразгледа крипто забраната, твърди бивш служител на КНБ

Бивш служител на централната банка на Китай призова страната да преразгледа строгите си рестрикции спрямо крипто сектора.

февруари 3, 2023 13:17 2 мин. четене

Хонгконг не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка

Паричният орган на Хонгконг (HKMA) не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка и ще изисква от всички емитенти на стабилни монети да подкрепят стойностите им с базови резервни активи по всяко време.

февруари 3, 2023 8:02 2 мин. четене