НАЧАЛО Биткойн

Криптовалутите ще се покачат чувствително, ако това се случи – CoinBureau

декември 24, 2022 7:31 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите ще се покачат чувствително, ако това се случи – CoinBureau

Криптоанализатор твърди, че пазарът може да преживее значително рали през 2023 г. в зависимост от един ключов катализатор.

В нова стратегическа сесия в YouTube водещият на Coin Bureau, изсестен под псевдонима “Гай” (Guy) каза на своите 2.18 милиона абонати, че потенциалният възход зависи от това дали Фед ще се отдръпне от повишаването на лихвите през следващата година.

Федералният резерв е решаващ фактор

Той твърди, че паузата на Фед в повишаването на лихвените проценти “може да сложи край на мечия пазар”.

Анализаторът каза, че е вероятно централната банка да промени подхода, въпреки че на последното заседание на 14 декември Пауъл не даде такава индикация. Главата на Фед говори за повишение на лихвения процент над 5%, за да укротят инфлацията. 

Фед повиши лихвите този месец с половин пункт след поредица от други повишения тази година, което придвижи икономиката към рецесия. Увеличението доведе до вдигане на лихвения процент в диапазона от 4.25% до 4.5%, който е най-високият от около 15 години насам.

Няма гаранция, че Фед ще успее да повиши лихвените проценти чак до 5% или повече. Това е така, защото колкото по-високи са лихвените проценти, толкова по-голяма е вероятността нещо във финансовата система да се счупи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големите инвеститори ще се насочат към тези криптовалути, твърди проучване


Въпреки това Гай каза, че ако Джером Пауъл не промени подхода, криптопазарът ще имплодира.

Ако Фед продължи с повишаването на лихвените проценти през 2023 г., то това няма да е добре. Криптопазарът ще продължи да се срива, докато Фед не направи пауза, и ще започне да се покачва едва след като Фед направо обрат.

Според Гай, ако лихвените проценти бъдат увеличени, както се прогнозира, пазарите на криптовалути ще продължат да страдат, тъй като “парите ще продължат да изтичат от финансовата система, за да се изплащат все по-скъпи дългове и ще се създават по-малко пари поради по-скъпите разходи за кредитиране”.

Гай подчерта, че обрат изглежда вероятен, което би сложило край на мечия пазар и би предизвикало възход.

Ако Фед е принуден да направи обрат заради проблем във финансовата система, тогава крипто ще се покачи [чувствително].

Как лихвените проценти могат да засегнат рисковите активи като Биткойн

Ако Федералният резерв спре да повишава лихвените проценти, това може да окаже влияние върху рисковите активи. Когато Фед повишава лихвените проценти, това може да оскъпи заемите, което може да доведе до по-бавен икономически растеж и потенциално по-ниско търсене на по-рискови активи. 

От друга страна, ако ФЕД спре да повишава лихвените проценти или дори ги понижи, това може да доведе до поевтиняване на заемите, което потенциално може да доведе до по-силен икономически растеж и по-голямо търсене на по-рискови активи.

Важно е обаче да се отбележи, че въздействието на паричната политика на Фед върху рисковите активи може да бъде комплексно и зависи от множество фактори, включително пазарните очаквания, икономическите условия и други макроикономически фактори. Струва си също да се отбележи, че паричната политика на Фед е само един от многото фактори, които могат да повлияят на представянето на рисковите активи.

Добре да се вземат предвид различни фактори, когато се вземат инвестиционни решения, вместо да се разчита на един-единствен фактор, какъвто е паричната политика на Фед.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Според Тоун Вaйс стабилно и постепенно повишаване би било по-добре

Ветеранът в крипто търговията предполага, че параболичният скок на Биткойн през 2019 г. може да представлява проблем за бъдещото ценово действие на дигиталната валута.

март 21, 2023 18:00 1 мин. четене

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене