НАЧАЛО Блокчейн

Samsung се насочва към 6G, блокчейн и изкуствения интелект

ЮНИ. 18, 2019 13:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 samsung и блокчейн samsung и блокчейн

Неотдавна, заместник-председателят и наследник на Samsung Electronics Co. Джей Ю. Лий изложи дръзкo визията накъде отива технологичният гигант. Компанията се се фокусира върху изкуствен интелект, 6G мрежи и блокчейн технологии.

Джей Лий излезе с изявление за амбициозните цели на Samsung. Компанията е съсредоточена върху преосмислянето на следващата технологична революция. Според Лий, тази революция ще се прояви в три ключови области: изкуствен интелект, 6G мрежи и блокчейн технология.

 

Тъй като Apple и Huawei търсят да внедрят 5G мрежи, Samsung гледат една идея по-напред. В изключително конкурентна среда, Джей Лий тласка компанията към иновации, което ще накара Samsung да изпъкне в тези среди.

 

Samsung залага много на блокчейн

 

Samsung вече загатнаха, че разработват своя собствена блокчейн мрежа и потенциално криптовалута, която сега се нарича "Samsung coin". Последните коментарина на Лий обаче потвърждават, че компанията е сериозно ангажирана с блокчейн.

 

Фирмата обяви в края на февруари, че най-новият смартфон Galaxy S10 ще включва вграден крипто портфейл. Портфейлът поддържа Биткойн, Етериум и някои ERC20 токени.Линията S10 дори поддържа децентрализирани приложения.

 

Samsung се опитва да разшири тези разработки и най-вероятно ще открием повече подробности за собствената им блокчейн мрежа до края на годината.

 

Samsung търси начин да се открои от останалите на пазара

 

Тъй като много технологични компании, като Microsoft и Apple, се насочват към продукти тип "стрийминг като услуга", Samsung е застрашен от загуба значителни печалби. Ето защо коментарите на Лий идват в най-подходящия момент и те потвърждават, че технологичният гигант планира нещо сериозно.

 

Samsung Research вече има собствени AI лаборатории, които работят по тристранен модел:език, визия и машинно обучение. Като цяло, компанията вече има седем глобалницентрове за изкуствен интелект в пет страни.

 

6G мрежа


Щосе отнася до 6G, подробностите за усилията на компанията на този фронт са оскъдни. Въпреки че все още сме в началото на реализацията на 5G, Samsung очаква 6G да се имплементира по-бързо, отколкото очакваме.

 

Накратко, Лий казва, че Samsung очаква тези нововъзникващи технологии да станат основният фокус на компанията в рамките на 10 години. Това е амбициозна цел, но също така съответства на ускоряващите се темпове на технологични промени, които виждаме през последното десетилетие.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Следващият хард форк на Етериум се очаква в четвъртък

„Актуализацията London е планирана да бъде пусната на живо на Етериум през август 2021 г., на блок 12,965,000“, пише Ethereum.org. „Тя ще въведе EIP-1559, който реформира пазара на такси за транзакции...
АВГ. 4, 2021 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

BSV претърпя 51% атака

Около 11.45 ч. „някаква сериозна хешираща сила“ беше отприщена в мрежата, написа в Twitter Лукас Нуци от CoinMetrics.По-късно разузнавателната фирма потвърди доклада, като написа в Twitter, че техния ...
АВГ. 4, 2021 17:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще успее ли Binance да обработва 20 милиона транзакции на ден?

20 милиона + транзакции за BSCСпоред тържествения туит на изпълнителния директор и съосновател на Binance (BNB) Чанпен "CZ" Джао, Binance Smart Chain вчера обработи осем пъти повече транзакции от Етер...
АВГ. 1, 2021 15:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Първата децентрализирана борса на Cardano набра $1.5 милиона

Според изявление на Cardax борсата ще работи по протокола за Разширен Автоматизиран Маркет Мейкър (EAMM) и ще има за цел да служи като платформа за търговия за екосистемата Cardano. Проектът се ръково...
АВГ. 1, 2021 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света