НАЧАЛО Блокчейн

Samsung се насочва към 6G, блокчейн и изкуствения интелект

ЮНИ. 18, 2019 13:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 samsung и блокчейн samsung и блокчейн

Неотдавна, заместник-председателят и наследник на Samsung Electronics Co. Джей Ю. Лий изложи дръзкo визията накъде отива технологичният гигант. Компанията се се фокусира върху изкуствен интелект, 6G мрежи и блокчейн технологии.

Джей Лий излезе с изявление за амбициозните цели на Samsung. Компанията е съсредоточена върху преосмислянето на следващата технологична революция. Според Лий, тази революция ще се прояви в три ключови области: изкуствен интелект, 6G мрежи и блокчейн технология.

 

Тъй като Apple и Huawei търсят да внедрят 5G мрежи, Samsung гледат една идея по-напред. В изключително конкурентна среда, Джей Лий тласка компанията към иновации, което ще накара Samsung да изпъкне в тези среди.

 

Samsung залага много на блокчейн

 

Samsung вече загатнаха, че разработват своя собствена блокчейн мрежа и потенциално криптовалута, която сега се нарича "Samsung coin". Последните коментарина на Лий обаче потвърждават, че компанията е сериозно ангажирана с блокчейн.

 

Фирмата обяви в края на февруари, че най-новият смартфон Galaxy S10 ще включва вграден крипто портфейл. Портфейлът поддържа Биткойн, Етериум и някои ERC20 токени.Линията S10 дори поддържа децентрализирани приложения.

 

Samsung се опитва да разшири тези разработки и най-вероятно ще открием повече подробности за собствената им блокчейн мрежа до края на годината.

 

Samsung търси начин да се открои от останалите на пазара

 

Тъй като много технологични компании, като Microsoft и Apple, се насочват към продукти тип "стрийминг като услуга", Samsung е застрашен от загуба значителни печалби. Ето защо коментарите на Лий идват в най-подходящия момент и те потвърждават, че технологичният гигант планира нещо сериозно.

 

Samsung Research вече има собствени AI лаборатории, които работят по тристранен модел:език, визия и машинно обучение. Като цяло, компанията вече има седем глобалницентрове за изкуствен интелект в пет страни.

 

6G мрежа


Щосе отнася до 6G, подробностите за усилията на компанията на този фронт са оскъдни. Въпреки че все още сме в началото на реализацията на 5G, Samsung очаква 6G да се имплементира по-бързо, отколкото очакваме.

 

Накратко, Лий казва, че Samsung очаква тези нововъзникващи технологии да станат основният фокус на компанията в рамките на 10 години. Това е амбициозна цел, но също така съответства на ускоряващите се темпове на технологични промени, които виждаме през последното десетилетие.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Рекорд на хеширащата мощност в мрежата на Етериум

Възходът на Етериум направи копането в неговата мрежа по-доходоносно с течение на времето. Това изглежда е привлякло допълнителни копачи, което от своя страна е довело до увеличаването на хеширащата м...
ЯНУ. 28, 2022 22:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

The Sandbox (SAND) направи значително обявление

Според прессъобщение, SAND е дал $50 милиона на базирания в Хонконг Brinc за програмата The Sandbox Metaverse Accelerator Program, която ще инвестира $250,000 в 100 нови метавселенски алткойна.Програм...
ЯНУ. 28, 2022 17:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Етериум (ETH) ще остане пазарен лидер

Той запази тази титла чрез бума на децентрализираните финанси (DeFi) и незаменими токени (NFT). Въпреки това, имаше сериозни конкуренти, които се пръкнаха с появата на двете нови пространства, които п...
ЯНУ. 25, 2022 18:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Floki Inu започна прехода си към DAO

Floki Inu обяви актуализациите на FlokiDAO на 18-ти януари 2021 г. Фаза 1 от актуализацията започна в 08:00 UTC в събота, 22-ри януари 2022 г. Решението да се превърне Floki Inu в децентрализирана авт...
ЯНУ. 24, 2022 13:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света