НАЧАЛО Блокчейн

Samsung се насочва към 6G, блокчейн и изкуствения интелект

юни 18, 2019 13:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Samsung се насочва към 6G, блокчейн и изкуствения интелект

Неотдавна, заместник-председателят и наследник на Samsung Electronics Co. Джей Ю. Лий изложи дръзкo визията накъде отива технологичният гигант. Компанията се се фокусира върху изкуствен интелект, 6G мрежи и блокчейн технологии.

Джей Лий излезе с изявление за амбициозните цели на Samsung. Компанията е съсредоточена върху преосмислянето на следващата технологична революция. Според Лий, тази революция ще се прояви в три ключови области: изкуствен интелект, 6G мрежи и блокчейн технология.

 

Тъй като Apple и Huawei търсят да внедрят 5G мрежи, Samsung гледат една идея по-напред. В изключително конкурентна среда, Джей Лий тласка компанията към иновации, което ще накара Samsung да изпъкне в тези среди.

 

Samsung залага много на блокчейн

 

Samsung вече загатнаха, че разработват своя собствена блокчейн мрежа и потенциално криптовалута, която сега се нарича „Samsung coin“. Последните коментарина на Лий обаче потвърждават, че компанията е сериозно ангажирана с блокчейн.

 

Фирмата обяви в края на февруари, че най-новият смартфон Galaxy S10 ще включва вграден крипто портфейл. Портфейлът поддържа Биткойн, Етериум и някои ERC20 токени.Линията S10 дори поддържа децентрализирани приложения.

 

Samsung се опитва да разшири тези разработки и най-вероятно ще открием повече подробности за собствената им блокчейн мрежа до края на годината.

 

Samsung търси начин да се открои от останалите на пазара

 

Тъй като много технологични компании, като Microsoft и Apple, се насочват към продукти тип „стрийминг като услуга“, Samsung е застрашен от загуба значителни печалби. Ето защо коментарите на Лий идват в най-подходящия момент и те потвърждават, че технологичният гигант планира нещо сериозно.

 

Samsung Research вече има собствени AI лаборатории, които работят по тристранен модел:език, визия и машинно обучение. Като цяло, компанията вече има седем глобалницентрове за изкуствен интелект в пет страни.

 

6G мрежа


Щосе отнася до 6G, подробностите за усилията на компанията на този фронт са оскъдни. Въпреки че все още сме в началото на реализацията на 5G, Samsung очаква 6G да се имплементира по-бързо, отколкото очакваме.

 

Накратко, Лий казва, че Samsung очаква тези нововъзникващи технологии да станат основният фокус на компанията в рамките на 10 години. Това е амбициозна цел, но също така съответства на ускоряващите се темпове на технологични промени, които виждаме през последното десетилетие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Обявена е дата за Сливането на Етериум

Преминаването на Етериум към Proof-of-Stake наближава, като разработчиците се споразумяха за предварителна дата за Сливането.

август 12, 2022 11:27 1 мин. четене

400% ръст в децентрализираните приложения на Polygon тази година

Броят на децентрализираните приложения (dApps) в Polygon, платформата за мащабиране на Етериум, надхвърли 37,000, което представлява 400% увеличение от началото на 2022 г.

август 11, 2022 17:34 1 мин. четене

Последното тестово сливане на Етериум беше проведено

Разработчиците на Етериум извършиха третото и последно тестово сливане в тестовата мрежа Goerli.

август 11, 2022 10:56 1 мин. четене

Chainlink подкрепя ‘сливането’, но не и хард форка на Етериум

Мрежата на Етериум (ETH) е готова да премине от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS) чрез „сливането“.

август 8, 2022 16:06 1 мин. четене