НАЧАЛО Други

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

Наскоро Дамян Уилямс, прокурор на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк обвини Банкман-Фрийд, че на 15 януари се е свързал със свидетел чрез приложението за криптирани съобщения “Signal”.

Уилямс заяви, че получателят на съобщението е бил главният съветник на FTX.US. Въпреки че получателят не е изрично посочен, вероятно въпросното лице е Райн Милър, който заема тази длъжност от 2021 г. насам. Уилямс отбеляза, че Милър може да бъде свидетел по време на съдебния процес и заяви, че Банкман-Фрийд се е опитал да повлияе на показанията му.

Тогава прокурора поиска от съда да въведе 2 нови ограничения за младия предприемач. Първото е Банкман-Фрийд да получи забрана да комуникира с настоящи или бивши служители на FTX или Alameda Research. Второто ограничение е да му бъде забранено да използва приложения за криптирана комуникация, на които може да се трият изпратени или получени съобщения.

Банкман-Фрйид отрича да се е опитвал да влияе на Милър, а правният му представител заяви, че обвиненията го представят във “възможно най-лошата светлина“.

В заявление юридическият екип на младия предприемач каза, че опитите му да се свърже с Милър са били опит да предложи помощ по делото за несъстоятелност на FTX. Това дело се води отделно от наказателното дело на Банкман-Фрийд.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво предстои за Биткойн? – Чарлз Едуардс


Екипът представи алтернативно ограничение, в което Банкман-Фрийд трябва да бъде напълно блокиран да комуникира с определени лица, но да му бъде разрешена достъпна комуникация с някои други, независимо от избраното приложение за съобщения.

Правният екип добави, че основателят на FTX не е имал активирана функция за автоматично изтриване на съответното съобщение и заяви, че копие от съобщението е изпратено по имейл, както и, че Милър не е отговорил на съобщението.

Правният екип на младия предприемач също така постави под въпрос момента на подаване на искането от страна на правителството, като предположи, че късното подаване в петък е имало за цел да предотврати отговора на представителя на Банкман-Фрийд.

Съдия Люис Каплан все още не е взел решение дали да наложи исканите ограничения. Каплан обаче отбеляза, че нито една от страните не е предоставила съответните съобщения на съда и заяви, че правителството трябва да ги представи до 30 януари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене