НАЧАЛО Биткойн

Какво предстои за Биткойн? – Чарлз Едуардс

януари 29, 2023 7:01 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво предстои за Биткойн? – Чарлз Едуардс

Чарлс Едуардс сподели какво може да предстои за флагманската криптоваулта тази година предвид макроикономическите условия.

В ново интервю Чарлз Едуардс от Capriole Investments сподели виждането си за Биткойн през 2023 г.

Признаци на сила

Той заяви, че те последните месеци са поставили пазара в позиция, в която Биткойн предлага много добра възможност за дългосрочните инвеститори.

Макар Едуардс да призна, че рискът от рецесия далеч не е отминал, много ключови показатели отскочиха, което разсея голяма част от страха и паниката на пазарите. Сред тях е пазарът на жилища, който се забавя и често е водещ за цялата икономика. Именно тези развития могат да облагодетелстват крипто пазарите, твърди той.

Освен това той изтъкна, че всеки път, когато инфлацията достига връхна точка от над 5%, а след това спадаше с повече от 20%, централната банка на САЩ предприемаше обрат на подхода си. Това наблюдение е валидно за последните 60 години.

Затова според него има голяма вероятност ФЕД да спре да повишава лихвените проценти, заключи Едуардс, като посочи:

И след това имаме ситуацията с дълбоката стойност при криптовалутите, която се развива през последните 3-4 месеца. […] И всичко това създава чудесна възможност за дългосрочните инвеститори в крипто и акции, както и в рискови активи като цяло.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големи притоци на средства се насочват към няколко по-малки алткойна


Обрат в подхода на ФЕД?

Като цяло е трудно да се предвиди кога ще има промяна на подхода на Федералния резерв на САЩ. Едуардс обаче смята, че това ще се случи през следващите 3-6 месеца. След принудителните ликвидации на Биткойн пазара през последната година понастоящем вече не се наблюдава значителен натиск от страна на продавачите.

Ето защо според основателя на Capriole Investments ще настъпи ликвидна криза от страна на продавачите, след като на пазара се върнат по-големи количества купувачи на BTC, което ще доведе до възход.

И ние видяхме как този вид шорт скуиз се разигра през първите седмици на януари.

Що се отнася до обрат на подхода на Фед, инвеститорите трябва да следят конкретните данни. Макар че сега консенсусът изглежда е, че Фед ще промени паричната си политика, все още има някои рискове. Едуардс посочи историята в това отношение, като предупреди, че инфлацията може отново да се повиши.

През 70-те години на ХХ в. инфлацията премина през влакче в увеселителен парк и това може да се случи и през следващите 5 до 10 години. Но според мен основният сценарий е поне пауза на лихвите през тази година, в някакъв момент през следващите месеци.

Освен това инвеститорите трябва да бъдат предпазливи, когато заетостта остава много висока. Това е вероятно е “най-важният фактор, който води до рецесии”. Макар че в момента този показател все още е невероятно силен, според Едуардс той може да се промени скоро предвид съкращенията в технологичния сектор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.