НАЧАЛО Други

Сам Банкман-Фрийд се опитва да повлияе на свидетели по делото

януари 28, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд се опитва да повлияе на свидетели по делото

Според съдебни документи прокурорите в САЩ искат да ограничат достъпа на основателя и бивш главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд до услуги за криптирани съобщения и да забранят комуникацията с бивши служители на FTX и Alameda.

Прокурорите твърдят, че съобщенията на Банкман-Фрийд са “подсказвали, че се опитва да повлияе” на показанията на свидетел. Твърди се, че свидетелят е получил инструкции чрез приложението за криптиране на съобщения Signal за “ликвидиране на инвестициите на Alameda, за да се удовлетворят тегленията на клиенти на FTX” и да се покрие дупката от $45 милиона в баланса на FTX US през ноември.

Наистина бих искал да възстановим връзката си и да видим дали има начин да имаме конструктивни отношения, да се използваме взаимно като ресурси, когато е възможно, или поне да проверим нещата помежду си“, пише SBF до “Свидетел-1” на 15 януари.

“Това е особено обезпокоително, като се има предвид, че обвиняемият е наясно, че “Свидетел-1″ разполага с информация, която би могла да го оневини”, се казва в документа. “Призивът за “конструктивна връзка” също предполага, че Свидетел-1 трябва да се присъедини към обвиняемия.”


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?


Той също така е общувал директно с настоящия главен юрисконсулт на FTX US, за когото длъжностните лица твърдят, че може да бъде свидетел по делото.

Банкман-Фрийд е установил контакт с други настоящи и бивши служители на FTX по електронна поща и чрез Signal, което съответства на “историята на използване на приложението за обструктивни цели”, се казва в документа.

Сегашната гаранция на опозорения главен изпълнителен директор не налага ограничения по отношение на контактите с потенциални свидетели по текущото дело.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

БРИКС: Саудитска Арабия иска да финансира алианса

Според информацията Новата банка за развитие (NDB), известна още като “банката на БРИКС”, в момента обсъжда потенциалното си партньорство със Саудитска Арабия.

май 29, 2023 20:00 3 мин. четене

Ето на какво се дължи ускорената дедоларизация според Лин Олдън

Макроикономическият експерт Лин Олдън идентифицира два важни фактора, които подхранват вълната на дедоларизация.

май 29, 2023 19:00 2 мин. четене

САЩ постигат споразумение за лимита на дълга

Президентът Байдън и Кевин Маккарти, председателят на Народното събрание, постигнаха предварително споразумение относно лимита на дълга и правителствените разходи.

май 29, 2023 15:12 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.