НАЧАЛО Други

Русия разработва нова платежна система за БРИКС

30.01.2024 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия разработва нова платежна система за БРИКС

В неделя Русия, която е член на БРИКС, обяви намерението си да разработи нова платежна система, която да не включва щатския долар.

Кремъл работи активно по създаването на този платежен механизъм, за да улесни трансграничните транзакции с БРИКС и други развиващи се страни, заобикаляйки използването на щатския долар.

Този стратегически ход следва налагането на санкции на Русия от страна на САЩ в отговор на нахлуването ѝ в Украйна.

Ако Русия успешно въведе нова платежна система, насърчавайки БРИКС и други държави да извършват транзакции в съответните си местни валути, американският долар е на път да се сблъска със значителни последици.

Дмитрий Песков, говорител на Кремъл, потвърди ангажимента на Русия за разработване на алтернативен платежен механизъм, независим от щатския долар. Той разкритикува преобладаващия световен икономически ред, доминиран от щатския долар, като “ненадежден, фалшив и опасен“.

Песков обаче се въздържа от уточняване на спецификата на новия платежен механизъм, включително на неговия характер и мащабируемост.

Подробностите за одобрената от БРИКС платежна система, оспорваща господството на щатския долар, остават неразкрити, като Русия предпочете да не споделя повече информация.

Предложението за нова платежна система се появява в момент, когато БРИКС активно се стреми към намаляване на господството на щатския долар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

3 акции от портфолиото на милиардера Уорън Бъфет, които да следите

Уорън Бъфет, известната фигура в сферата на фондовите пазари, не се нуждае от представяне. Той е широко известен със своя значителен и разнообразен инвестиционен портфейл, който включва различни акции.

05.03.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС ще задмине Запада по икономическа сила според президента на Русия

По време на неотдавнашна реч пред Федералното събрание на Русия президента Владимир Путин изтъкна една забележителна тенденция.

05.03.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.