НАЧАЛО Други

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

На 23 януари компанията за криптокредитиране Genesis издаде призовка на Роджър Вер, твърдейки, че защитникът на Биткойн ѝ дължи над $20 милиона.

Според искът Вер е натрупал този дълг, като е търгувал с опции за криптовалути, чийто срок е изтекъл на 30 декември 2022 г. Даден му е срок от 20 дни, за да отговори на призовката. Genesis иска обезщетение, както и Вер да плати съдебните разноски на компанията в рамките на правните действия срещу него.

Роджър Вер е ранен инвеститор в Биткойн и популярна личност в крипто общността. Неговият подход към популяризирането на крипто му спечелва прозвището “Bitcoin Jesus”. Той е изпълнителен председател на Bitcoin.com.

Това не е първият път, в който криптокомпания обвинява Вер в неизпълнение на задълженията си. През юни 2022 г. криптоборсата CoinFLEX обяви, че Вер дължи на компанията над $47 милиона. Той отхвърли обвинението, като заяви, че всъщност CoinFLEX е тази, която му дължи средства. CoinFLEX реши да монетизира задължението си, като създаде токен – rvUSD (макар че официалното му име е Recovery Value USD, монетата носи и инициалите на Роджър Вер).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Топ 4 причини да очакваме възход


Genesis е дъщерно дружество на Digital Currency Group. Компанията за криптокредитиране замрази отпускането и обратното изкупуване на заеми на 16 ноември, позовавайки се на “екстремна пазарна дислокация”, дължаща се на грандиозния срив на FTX и паниката в цялата индустрия, която той предизвика. Съвсем наскоро Genesis подаде молба за защита от фалит по глава 11 като компанията дължи над $3.5 милиарда на 50-те си най-големи кредитори.

Съоснователят на Gemini Камерън Уинкълвос твърди в различни отворени писма, че Genesis дължи на клиентите на Gemini Earn над $900 милиона; той също така обвинява главния изпълнителен директор на Digital Currency Group Бари Силбърт и Genesis в измама на кредиторите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене