НАЧАЛО Крипто Крими

“Бари Силбърт трябва да бъде уволнен” – призовава Камерън Уинкълвос

януари 12, 2023 12:32 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
“Бари Силбърт трябва да бъде уволнен” – призовава Камерън Уинкълвос

Основателят на една от най-големите криптоборси в света настоява Digital Currency Group (DCG) да уволни своя главен изпълнителен директор Бари Силбърт заради проблемите около Genesis.

Миналата седмица основателят на Gemini Камерън Уинкълвос написа отворено писмо, публикувано в социалните мрежи, в което обвинява основателя на DCG Силбърт за срива на програмата Gemini Earn.

В рамките на Earn програмата Gemini си партнираше с криптозаемодателя Genesis, за да осигури на трейдърите до 8% възвръщаемост на техните депозити. По-рано този месец обаче Genesis обяви, че сривът на FTX се е отразил значително на финансите ѝ и тя вече не може да изплаща на инвеститорите на програмата Gemini Earn. Компанията майка на Genesis е DCG.

В друго отворено писмо, публикувано в Twitter, Уинкълвос се обръща към борда на директорите в DCG.

Както се коментира и в писмото от миналата седмица, за неуспехите на Genesis Уинкълвос обвини Силбърт.

През юни 2022 г. музиката спря. 3AC се срина, [разкривайки провалите на подхода им]. Вместо да се захване с решаването на този създаден от самия него проблем и въпреки че е спечелил повече от милиард долара под формата на такси – всичко това за сметка на кредиторите на Genesis – Бари отказа да поеме отговорност. Вместо това той прибягна до измама, за да защити неправомерните си печалби.

В крайна сметка Уинкълвос иска от управителния съвет на DCG да уволни Силбърт, за да се самосъхрани.

Пътят напред. Поради всички причини, споменати по-горе, няма път напред, докато Бари Силбърт остава главен изпълнителен директор на DCG. Той доказа, че не е годен да управлява DCG и че не желае и не може да намери справедливо и разумно решение с кредиторите. В резултат на това Gemini, действайки от името на 340,000 потребители на Earn, иска от Управителният съвет да отстрани Бари Силбърт като главен изпълнителен директор, считано от момента, и да назначи нов главен изпълнителен директор, който да поправи грешките, настъпили под ръководството на Бари.

Кредиторите на Genesis, включително потребителите на Earn, са сериозно ощетени и заслужават решение за възстановяване на техните активи. Убеден съм, че с новото ръководство на DCG всички ще можем да работим заедно за постигане на положително, извънсъдебно решение, което ще осигури печеливш резултат за всички, включително за акционерите на DCG.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 2023-та ще бъде „година за оцеляване“ – Майк Новограц


Акаунтът на DCG в Twitter защити Силбърт и тяхната група.

Това е поредният отчаян и неконструктивен рекламен трик от страна на [Уинкълвос], за да отклони вината от себе си и от Gemini, които са единствено отговорни за експлоатацията на Gemini Earn и маркетинга на програмата за своите клиенти.

Запазваме всички правни средства за защита в отговор на тези злонамерени, фалшиви и клеветнически атаки.

DCG ще продължи да води продуктивен диалог с Genesis и неговите кредитори с цел да се стигне до решение, което да е изгодно за всички страни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.