НАЧАЛО Финтех

Robinhood пуска крипто портфейл за Android

21.03.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood пуска крипто портфейл за Android

Брокерската къща Robinhood разшири достъпа до крипто портфейла си за потребителите на Android. Според съобщението от 20 март приложението Robinhood Wallet вече е достъпно в Google Play.

Притежавайте и управлявайте всичките си блокчейн активи в собствения си портфейл за самостоятелно попечителство, включващ мрежова поддръжка за Етериум, Биткойн, Dogecoin, Arbitrum, Polygon, Optimism и Base“, гласи описанието на приложението.

Можете също така да обменяте хиляди токени на Ethereum, Arbitrum и Polygon чрез агрегатори на децентрализирани борси (DEX)“, се твърди още в него. Оттогава приложението вече е надхвърлило 10,000 изтегляния.

Същия ден Йохан Кербрат, генерален мениджър на Robinhood Crypto, разкри, че крипто портфейлът на брокерската компания за iOS е “изтеглен стотици хиляди пъти в над 140 държави” от пускането му през март 2023 г. По това време списъкът с чакащи на крипто портфейла за iOS надхвърли 1 милион потребители. Подобно на всички портфейли за самостоятелно попечителство, частните ключове се съхраняват директно в приложенията на Robinhood Crypto за Android и iOS, без достъп от разработчици, а резервните копия са възможни чрез Google Drive или iCloud.

Понастоящем Robinhood позволява на потребителите да търгуват директно с основните криптовалути и алткойни. През 2023 г. фирмата стартира инициативата си Robinhood Connect, която позволява на потребителите директно да финансират своите крипто портфейли чрез покупки в рамките на брокерската платформа Robinhood.

Компанията отчита годишни приходи от транзакции в размер на $135 милиона през миналата година от дейностите на клиентите по търговия с криптовалути, което е с 33% по-малко в сравнение с 2022 г. Освен това в момента фирмата държи криптовалути на клиенти на стойност над $14 милиарда, в сравнение с $8.4 милиарда през 2022 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Топ германска банка ще предлага крипто услуги

Най-голямата федерална банка в Германия, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), с активи на обща стойност 333 милиарда евро, създаде стратегическо партньорство с Bitpanda Technology Solutions, водеща европейска крипто платформа.

16.04.2024 10:00 1 мин. четене

MasterCard и 1inch си партнират за нова крипто дебитна карта

1inch Network, компания за децентрализирани финанси (DeFi), в сътрудничество с Mastercard и Baanx, представи нова дебитна карта, оборудвана с функционалност за конвертиране на крипто във фиатна валута.

09.04.2024 16:00 1 мин. четене

Цените на тези три AI криптовалути скочиха след слухове за сливането им

Fetch.ai е в процес на обсъждане на потенциалното сливане на токените с SingularityNET и Ocean Protocol в токен ASI, чиято напълно разгърната стойност се очаква да бъде около $7.5 милиарда.

27.03.2024 22:00 1 мин. четене

Tурска банка разширява присъствието си в сектора на дигиталните активи с ново партньорство

Misyon Bank, пионерска необанка в Турция, разширява услугите си в областта на попечителството на дигитални активи и токенизацията чрез партньорство с швейцарския доставчик на попечителство на криптовалути Taurus.

26.03.2024 20:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.