НАЧАЛО Други

Гари Генслер от SEC отправи предупреждение към крипто борсите

06.06.2024 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Гари Генслер от SEC отправи предупреждение към крипто борсите

Председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) Гари Генслер отправи строго предупреждение към крипто борсите, като поясни, че предоставянето на информация на инвеститорите не ги освобождава от регулаторно правоприлагане.

В интервю за CNBC в сряда Генслер подчерта, че само оповестяванията на дадена информация са недостатъчни, ако крипто борсите извършват дейности като манипулиране на пазара или разпространяват подвеждаща информация, която влияе върху инвестиционните решения.

Той също така подчерта, че много крипто компании не предоставят никакви разкрития, като работят по начин, който би бил неприемлив на традиционните финансови пазари.

SEC засили действията си по правоприлагане в сектора на дигиталните активи, особено след срива на крипто борсата FTX в края на 2022 г.

Агенцията активно участва в съдебни дела срещу някои от най-големите участници на крипто пазара в САЩ, включително дело срещу Coinbase, най-голямата борса по дневен обем на търговия в САЩ.

Генслер възприе по-различен подход, когато обсъждаше потенциала на крипто ETF, като например тези, включващи меме криптовалутата BONK.

Този смекчен тон е в унисон с неотдавнашното одобрение от SEC на спот Етериум ETF – решение, което изненада мнозина предвид предишните твърдения, че Етериум е нерегистрирана ценна книга.

Одобрението на ETH ETF от SEC предизвика дискусии относно готовността на агенцията да разгледа други спот ETF-и за алткойни.

Смята се, че политическата динамика, включително влиянието на крипто лобито и наближаващите избори през 2024 г., са оказали въздействие върху променящата се позиция на SEC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът с исторически ход, който ефективно зарязва долара

Алиансът БРИКС обяви споразумение с няколко държави извън съюза за уреждане на търговските сделки в техните национални валути, заобикаляйки използването на долара.

13.06.2024 10:00 1 мин. четене

Ето какво показват данните за инфлацията в Китай

Потребителските цени в Китай се отбелязаха леко увеличение през май, като Индексът на потребителските цени (CPI) се повиши с 0.3% на годишна база, почти същото като през април.

13.06.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.