НАЧАЛО Биткойн

Робърт Кийосаки: Продължавам да вярвам в Биткойн въпреки FTX

ноември 22, 2022 17:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Робърт Кийосаки: Продължавам да вярвам в Биткойн въпреки FTX

Пазарът на криптовалути изпитва значителна турбуленция покрай срива на криптоборсата FTX, който повлече други големи фирми.

Предприемачът и авторът на книгата за лични финанси „Богат татко, беден татко“ Робърт Кийосаки остава с позитивна нагласа за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) актива по пазарна капитализация.

Според него FTX не е признак за състоянието на цялата индустрия, както обясни в интервюто си с радиоводещия на iHeart и автор на „Некомунистическия Манифест“ Марк Мос, публикувано на 21 ноември.

По време на предаването Кийосаки сподели следното:

Все още съм бичи настроен за Биткойн, но не смятам среброто и сребърния ETF за едно и също нещо. А Биткойн не е същото като Сам Банкман-Фрийд. (…) Проблемът е във FTX.

Според Кийосаки много хора в неговата възрастова група отбягват от криптовалутите, особено след скорошните събития, но той остава убеден в перспективите на пазара:

Аз все още подкрепям Биткойн. Не съм против него, както са много хора в моя [бранш], в моята възрастова група, защото смятам, че Биткойн е солиден. 

Всъщност се интересувам повече от блокчейн и притежавам Етериум.

Скорошните проблеми на криптопазара започнаха, след като FTX спря тегленията на клиентски средства, като подчерта недостиг на ликвидност като причина за това.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Очаква ли се обрат на тренда?


В последвалия хаос повечето децентрализирани финансови (DeFi) токени претърпяха драматичен спад в цената, включително BTC и ETH.

Кийосаки остава един от най-заклетите поддръжници на криптовалутите, особено на Биткойн (BTC), който, както потвърждава в интервюто, е закупил на цена от около $6,000.

Милионерът очаква Биткойн да се коригира до $10,000, но той остава убеден в дългосрочните му перспективи. Кийосаки разкритикува Федералния резерв и препоръча златото и среброто като добри инвестиции в текущия климат.

Според Кийосаки икономическият срив ще бъде предизвикан от политиките на централните банки, както и нарастващата инфлация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Анализатор прогнозира продължение на бичия сценарий – ето защо

Криптостратегът Майкъл ван де Поуп смята, че Биткойн (BTC) е готов за значително движение нагоре, тъй като е пробил над критично ниво.

февруари 9, 2023 11:00 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в бичи пазар, очаква се възход – CryptoQuant

Главният изпълнителен директор на CryptoQuant сподели мнението си за текущата траектория на Биткойн и е убеден, че водещата криптовалута е готова за голям пробив.

февруари 8, 2023 9:59 3 мин. четене

Биткойн: Ето какъв е най-лошия случай – Б. Коуен

Анализаторът Бенджамин Коуен определи целева цена за Биткойн (BTC) в случай на значителен срив на най-голямата криптовалута.

февруари 8, 2023 8:00 2 мин. четене