НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Очаква ли се обрат на тренда?

21.11.2022 20:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Очаква ли се обрат на тренда?

Крипто анализаторът, който успешно прогнозира края на бичия пазар на Биткойн миналата година, вижда появата на нова тенденция за флагманската криптовалута.

Псевдонимният анализатор, известен в индустрията като “Pentoshi”, каза на своите последователи в Twitter, че според него дъното за Биткойн е близо.

Той обаче подчертава, че дъното на BTC не означава непременно старт на нов бичи цикъл.

Макар че дъното на BTC може да е близо [съдейки по цената], във времеви аспект е малко вероятно то да е близко. Времето е най-ценният актив, с който разполагаме. Според вероятностите има голяма възможност да прекараме голяма част от него в странично движение.

Поглеждайки графиката на Pentoshi, той изглежда предсказва края на едногодишния низходящ тренд на Биткойн, тъй като вижда, че BTC ще се търгува странично през следващите месеци.

Според крипто стратега прогнозата му произтича от факта, че катализаторите, които разпалиха предишния бичи пазар на Биткойн, вече ги няма.

Трябва да се запитаме какви условия доведоха до последния бичи пазар? Съществуват ли тези условия сега или те отново ще бъдат в такива крайности? Цялото земно кълбо е блокирано със стимули, количествени облекчения, отрицателни или нулеви лихвени проценти, “заеми” по програмата за защита на заплатите, $120 милиарда помощи от Фед месечно.

Така че, макар да е популярно да се нарича дъно на седмична база и да се казва, че дъното е близо на седмична база, няма много неща, които да подкрепят това поне по времевата ос. Съдейки само по ценовата ос от $69,000 до $16,000, не е нужен гений, за да знаеш, че сме по-близо до дъното.

Pentoshi казва, че времето, което Биткойн ще прекара в консолидация, вероятно ще се определи от промените в макросредата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Цената на хеша достигна историческо дъно


Нещата, които биха могли да доведат до по-бърза промяна, са изменение в глобалните финансови условия. Ако това се случи, купуването на дъното няма особено значение, защото имате на своя страна времето + цената, тъй като трендовете често продължават с години. Това, което ще има значение, е, че сте разполагали със заделени пари.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $16,185 – което представлява спад от над 3% за деня.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн вероятно ще стигне $100,000 през 2025 година – ето защо

През последната година стойността на Биткойн се удвои, достигайки приблизително $67,000.

19.05.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.