НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Очаква ли се обрат на тренда?

ноември 21, 2022 20:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Очаква ли се обрат на тренда?

Крипто анализаторът, който успешно прогнозира края на бичия пазар на Биткойн миналата година, вижда появата на нова тенденция за флагманската криптовалута.

Псевдонимният анализатор, известен в индустрията като “Pentoshi”, каза на своите последователи в Twitter, че според него дъното за Биткойн е близо.

Той обаче подчертава, че дъното на BTC не означава непременно старт на нов бичи цикъл.

Макар че дъното на BTC може да е близо [съдейки по цената], във времеви аспект е малко вероятно то да е близко. Времето е най-ценният актив, с който разполагаме. Според вероятностите има голяма възможност да прекараме голяма част от него в странично движение.

Поглеждайки графиката на Pentoshi, той изглежда предсказва края на едногодишния низходящ тренд на Биткойн, тъй като вижда, че BTC ще се търгува странично през следващите месеци.

Според крипто стратега прогнозата му произтича от факта, че катализаторите, които разпалиха предишния бичи пазар на Биткойн, вече ги няма.

Трябва да се запитаме какви условия доведоха до последния бичи пазар? Съществуват ли тези условия сега или те отново ще бъдат в такива крайности? Цялото земно кълбо е блокирано със стимули, количествени облекчения, отрицателни или нулеви лихвени проценти, “заеми” по програмата за защита на заплатите, $120 милиарда помощи от Фед месечно.

Така че, макар да е популярно да се нарича дъно на седмична база и да се казва, че дъното е близо на седмична база, няма много неща, които да подкрепят това поне по времевата ос. Съдейки само по ценовата ос от $69,000 до $16,000, не е нужен гений, за да знаеш, че сме по-близо до дъното.

Pentoshi казва, че времето, което Биткойн ще прекара в консолидация, вероятно ще се определи от промените в макросредата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Цената на хеша достигна историческо дъно


Нещата, които биха могли да доведат до по-бърза промяна, са изменение в глобалните финансови условия. Ако това се случи, купуването на дъното няма особено значение, защото имате на своя страна времето + цената, тъй като трендовете често продължават с години. Това, което ще има значение, е, че сте разполагали със заделени пари.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $16,185 – което представлява спад от над 3% за деня.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 31, 2023 12:06 3 мин. четене

Етериум срещу Биткойн: Анализатор оценява потенциала на алткойна да задмине BTC

Бенджамин Коуен, стратег по криптовалутите, споделя своите виждания за потенциалното представяне на Етериум (ETH) в сравнение с Биткойн (BTC) в бъдеще.

май 31, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.