НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Очаква ли се обрат на тренда?

ноември 21, 2022 20:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Очаква ли се обрат на тренда?

Крипто анализаторът, който успешно прогнозира края на бичия пазар на Биткойн миналата година, вижда появата на нова тенденция за флагманската криптовалута.

Псевдонимният анализатор, известен в индустрията като „Pentoshi“, каза на своите последователи в Twitter, че според него дъното за Биткойн е близо.

Той обаче подчертава, че дъното на BTC не означава непременно старт на нов бичи цикъл.

Макар че дъното на BTC може да е близо [съдейки по цената], във времеви аспект е малко вероятно то да е близко. Времето е най-ценният актив, с който разполагаме. Според вероятностите има голяма възможност да прекараме голяма част от него в странично движение.

Поглеждайки графиката на Pentoshi, той изглежда предсказва края на едногодишния низходящ тренд на Биткойн, тъй като вижда, че BTC ще се търгува странично през следващите месеци.

Според крипто стратега прогнозата му произтича от факта, че катализаторите, които разпалиха предишния бичи пазар на Биткойн, вече ги няма.

Трябва да се запитаме какви условия доведоха до последния бичи пазар? Съществуват ли тези условия сега или те отново ще бъдат в такива крайности? Цялото земно кълбо е блокирано със стимули, количествени облекчения, отрицателни или нулеви лихвени проценти, „заеми“ по програмата за защита на заплатите, $120 милиарда помощи от Фед месечно.

Така че, макар да е популярно да се нарича дъно на седмична база и да се казва, че дъното е близо на седмична база, няма много неща, които да подкрепят това поне по времевата ос. Съдейки само по ценовата ос от $69,000 до $16,000, не е нужен гений, за да знаеш, че сме по-близо до дъното.

Pentoshi казва, че времето, което Биткойн ще прекара в консолидация, вероятно ще се определи от промените в макросредата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Цената на хеша достигна историческо дъно


Нещата, които биха могли да доведат до по-бърза промяна, са изменение в глобалните финансови условия. Ако това се случи, купуването на дъното няма особено значение, защото имате на своя страна времето + цената, тъй като трендовете често продължават с години. Това, което ще има значение, е, че сте разполагали със заделени пари.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $16,185 – което представлява спад от над 3% за деня.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Хеширащата мощност расте – да очакваме ли разпродажба?

Въз основа на данните на CryptoQuant един наблюдател отбелязва, че когато хеширащата мощност на Биткойн регистрира нови върхове, какъвто е случаят в края на януари 2023 г., цените на монетите са склонни да се възстановяват, тъй като възходящият импулс отслабва.

януари 28, 2023 9:43 3 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?

Неотдавнашният доклад на Goldman Sachs, в който Биткойн е обявен за най-добре представящия се актив през годината.

януари 28, 2023 7:02 3 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене