НАЧАЛО Други

Ripple срещу SEC: Агенцията опитва да блокира разкритие на документите на Хинман

декември 23, 2022 12:58 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple срещу SEC: Агенцията опитва да блокира разкритие на документите на Хинман

До вчера SEC и Ripple трябваше да подадат редакции на всички документи, свързани с обобщеното съдебно решение. 

И двете страни спазиха този срок своевременно. А подадената от SEC информация разкрива, че тя все още не е готова да предостави документите на Хинман на обществеността.

Твърденията на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC)

В документа агенцията моли окръжния съдия Аналиса Торес да не разкрива документите:

Комисията по ценните книжа и фондовите борси с уважение заявява, че документите за речта на Хинман са защитени с привилегия.

Но ако тези документи станат част от публичния регистър, SEC ще бъде лишена от възможността да изтъкне подобен аргумент в бъдеще (при обжалване на този съдебен спор или при други съдебни спорове), което би било изключително вредно за SEC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Американски сенатор предлага законопроект за стабилните монети


Какво казват запознатите със случая лица?

В крайна сметка агенцията твърди, че не се е отказала от привилегията, тъй като е предала имейлите на Ripple, както е било разпоредено. 

„Не съм сигурен как Комисията по ценни книжа и борси може да твърди, че не се е отказала от привилегията, когато съдът е определил, че те не са привилегировани“, отбеляза Бил Морган – адвокат от общността на Ripple.

Той посочва заплахата, която SEC отправя. Според SEC Торес не е упълномощена да публикува документите на Хинман, защото те биха могли да обжалват решението за съкратено съдебно производство.

Освен това адвокатът твърди, че съгласно констатациите на съда не съществува привилегия, от която може или не може да се откаже. В същото време Морган признава легитимността на аргумента на агенцията, тъй като тя все още може да обжалва. Това не решава окончателно въпроса за поверителността.

Адвокатът Джереми Хоган коментира този параграф от документа: 

Комисията по ценните книжа и фондовите борси продължава да твърди, че имейлите на Хинман са привилегировани, въпреки че вече е загубила този въпрос около 100 пъти. Това [ме дразни]. И ме кара да съм любопитен за това какво има в тях.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум премахнат от борса поради опасения от централизация


Документите на Хинман

Още в края на септември съдия Торес постанови, че документите на Хинман трябва да бъдат предадени на Ripple Labs след месеци на съдебни спорове. Документите, чийто автор е бившият директор на отдела за корпоративни финанси на Комисията по ценните книжа и борсите Уилям Хинман, се отнасят предимно до реч, която ръководителят е произнесъл на срещата на Yahoo Finance All Markets Summit през юни 2018 г.

В речта Хинман заяви, че Етериум (ETH) не е ценна книга. Ripple счита, че речта е ключово доказателство, демонстриращо двусмисления правен режим за криптовалутите в САЩ – в който дори служителите на SEC не могат да се ориентират.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене