НАЧАЛО Алткойни

Етериум премахнат от борса поради опасения от централизация

декември 22, 2022 16:39 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум премахнат от борса поради опасения от централизация

Peer-to-peer криптоборсата Paxful обяви, че изключва от списъка си Етериум (ETH), като заяви, че това е просто друга форма на фиатна валута.

Рей Юсеф, съосновател на базираната в Ню Йорк криптоборса, каза, че компанията изключва Етериум от списъка поради това, което според него е липса на децентрализация. Това се дължи на преминаването на проекта към доказателство за залог (PoS).

Според Юсеф инвеститорите са в по-голяма безопасност без втория по пазарна капитализация криптоактив.

Най-накрая махнахме Етериум от нашия пазар. 11.6 милиона души [са в безопасност]. Честността е над приходите.

В неотдавнашно съобщение на компанията Юсеф конкретизира причините, поради които маха ETH от Paxful. Той каза, че Етериум и хилядите проекти, които са стартирали върху него, пречат на Биткойн (BTC) да разгърне потенциала си.

Ето причините, поради които премахвам ETH от Paxful:

ETH премина от доказателство за работа към доказателство за залог. Доказателството за работа е нововъведението, което превръща Биткойн в единствените честни пари, докато доказателството за залог превърна ETH по същество в цифрова форма на фиат.

ETH не е децентрализиран. Той се контролира от малка група хора и един ден ще ви трябва разрешение, за да го използвате.

ETH имаше известна полезност при реални случаи на употреба, като например кредитиране и отпускане на заеми, но процъфтява благодарение на токенизацията. Токените, които Етериум породи, бяха измами, които ограбиха хора за милиарди. Те откраднаха ценна инерция от Биткойн и ни струваха години на нашата мисия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Собственикът на Челси директно ще прибере $350 милиона при фалит на Genesis


Едно от опасенията за системите с PoS е, че те могат да бъдат по-податливи на централизация, отколкото системите с доказателство на работа (PoW), като например Биткойн. Това е така, защото валидаторите с най-големи залози имат най-голямо влияние върху мрежата. Това може да създаде обратна връзка, тъй като валидаторите с най-голямо влияние могат да печелят повече награди, което им позволява да увеличат още повече своя дял и да затвърдят позицията си.

Освен това системите с доказателство за залог могат да бъдат по-уязвими към атаки от страна на големи, добре финансирани организации, тъй като те могат просто да купят голям дял в мрежата и да го използват, за да придобият контрол. Това е в контраст със системите с доказателство за работа, при които е много по-скъпо да се придобие контрол върху мрежата по редица причини, включително високите разходи за енергия, свързани с добива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен сподели мнението си, че Етериум (ETH) го очаква значителен спад въпреки скока на цената му през този месец.

януари 27, 2023 20:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене