НАЧАЛО Регулации

Американски сенатор предлага законопроект за стабилните монети

декември 22, 2022 18:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американски сенатор предлага законопроект за стабилните монети

Сенатор Пат Туми представи значителен законопроект, който ще създаде федерална рамка за стабилните монети.

Той има за цел да “насочи Конгреса” към бъдещо крипто регулиране и бе лансиран по-малко от две седмици преди републиканецът да се пенсионира.

“Предложих регулаторен модел, който няма да подкопае конкуренцията, като облагодетелства утвърдени участници”, заяви сенаторът в изявление.

Туми е републиканец в Банковата комисия на Сената и е смятан за влиятелна фигура по отношение на криптополитиката. Новият проект на законодателя от Пенсилвания се нарича “Закон за прозрачност на резервите на стабилните монети и единни безопасни транзакции от 2022 г.”.

Законопроектът ще създаде нов федерален лиценз за издателите на платежни стабилни монети. Идеята е да се позволи на получателите на новия лиценз да емитират платежни стабилни монети, заедно с депозитарните институции, базираните в щата предприятия за предаване на пари, недепозитарните доверителни дружества и националните доверителни банки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 3 катализатора за следващия бичи пазар – Хонг Фанг


Предложението на Туми ще изисква от емитентите да подкрепят изцяло своите стабилни монети за разплащане с “висококачествени ликвидни активи”. Законопроектът ще въведе и нови, стандартизирани изисквания за публично оповестяване на информация за емитентите. 

Успоредно с предложението на Туми, законодателите от Камарата на представителите изготвиха свое собствено предложение за стабилните монети. Висши законодатели от Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите заявиха, че биха искали да придвижат законопроект за стабилните монети към приемане през следващата година.

Законопроектът TRUST ще дефинира ключови термини и ще изясни, че платежните стабилни монети не са ценни книжа, а емитентите не са инвестиционни дружества или инвестиционни консултанти. Законодателството включва и разпоредби за защита на личните данни, включително изяснението, че частните транзакции, които не включват финансова институция или посредник, не е необходимо да бъдат докладвани.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Япония ще позволи използването на криптовалути за публично финансиране

Японското правителство одобри стартъпи, които могат да използват криптовалутни токени като алтернативно средство за публично финансиране, различно от традиционния фондов пазар.

септември 16, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.