НАЧАЛО Регулации

Американски сенатор предлага законопроект за стабилните монети

декември 22, 2022 18:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американски сенатор предлага законопроект за стабилните монети

Сенатор Пат Туми представи значителен законопроект, който ще създаде федерална рамка за стабилните монети.

Той има за цел да „насочи Конгреса“ към бъдещо крипто регулиране и бе лансиран по-малко от две седмици преди републиканецът да се пенсионира.

„Предложих регулаторен модел, който няма да подкопае конкуренцията, като облагодетелства утвърдени участници“, заяви сенаторът в изявление.

Туми е републиканец в Банковата комисия на Сената и е смятан за влиятелна фигура по отношение на криптополитиката. Новият проект на законодателя от Пенсилвания се нарича „Закон за прозрачност на резервите на стабилните монети и единни безопасни транзакции от 2022 г.“.

Законопроектът ще създаде нов федерален лиценз за издателите на платежни стабилни монети. Идеята е да се позволи на получателите на новия лиценз да емитират платежни стабилни монети, заедно с депозитарните институции, базираните в щата предприятия за предаване на пари, недепозитарните доверителни дружества и националните доверителни банки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 3 катализатора за следващия бичи пазар – Хонг Фанг


Предложението на Туми ще изисква от емитентите да подкрепят изцяло своите стабилни монети за разплащане с „висококачествени ликвидни активи“. Законопроектът ще въведе и нови, стандартизирани изисквания за публично оповестяване на информация за емитентите. 

Успоредно с предложението на Туми, законодателите от Камарата на представителите изготвиха свое собствено предложение за стабилните монети. Висши законодатели от Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите заявиха, че биха искали да придвижат законопроект за стабилните монети към приемане през следващата година.

Законопроектът TRUST ще дефинира ключови термини и ще изясни, че платежните стабилни монети не са ценни книжа, а емитентите не са инвестиционни дружества или инвестиционни консултанти. Законодателството включва и разпоредби за защита на личните данни, включително изяснението, че частните транзакции, които не включват финансова институция или посредник, не е необходимо да бъдат докладвани.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Kрипто брокерите и инвестиционните консултанти ще са под обхвата на SEC

Крипто брокерите и инвестиционните консултанти, които предлагат или дават съвети за криптовалути, ще бъдат поставени под обхвата на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ през тази година.

февруари 8, 2023 21:00 2 мин. четене

Южна Корея посочи кои криптовалути ще регулира като секюрити токени

Южна Корея създаде насоки, в които се посочва кои видове дигитални активи ще се разглеждат и регулират като ценни книжа в страната.

февруари 7, 2023 10:00 1 мин. четене

Глоба или затвор при неплащане на данъци за крипто транзакции в Индия

Индия запази рестриктивните си правила за данъчно облагане на криптовалутите от миналата година и през 2023 г., добавяйки последици за неспазване на разпоредбата относно данъка, удържан от източника (TDS).

февруари 4, 2023 19:00 2 мин. четене

Китай трябва да преразгледа крипто забраната, твърди бивш служител на КНБ

Бивш служител на централната банка на Китай призова страната да преразгледа строгите си рестрикции спрямо крипто сектора.

февруари 3, 2023 13:17 2 мин. четене