НАЧАЛО Финтех

Ripple Labs са листнати във Fintech250

06.10.2022 16:36 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple Labs са листнати във Fintech250

Ripple Labs Inc., компания, чиято разплащателна мрежа се захранва от описаната като неутрална по отношение на въглеродните емисии криптовалута XRP, си партнира с Thallo - климатичен Web3 стартъп и други компании за изграждане на пазари за въглеродни кредити на блокчейн.

Във вторник от Ripple (XRP) заявиха:

Гордеем се, че предприемаме действия в областта на климата заедно с Thallo, Web3 пазар за въглеродни кредити, използващ XRP Ledger, за да увеличи прозрачността и ефективността на доброволните пазари за въглеродни кредити. 

Екипът на Thallo се състои от експерти в областта на климата, устойчивото развитие и Web3. Те имат за цел да свържат потребителите с висококачествени въглеродни кредити на блокчейн, според прессъобщение на компанията относно партньорството.

Кен Вебер, старши вицепрезидент на Ripple по въпросите на социалното въздействие и устойчивостта казва:

Тъй като търсенето на въглеродни кредити се засилва, блокчейн и крипто технологията са в уникална позиция да подпомогнат растежа на пазара, като решат постоянните предизвикателства, свързани с прозрачността, проследимостта и проверката.

В сряда Ripple Labs обявиха, че са включени в листа – Fintech250. Това е списък на платформата за пазарни анализи CB Insights с 250-те най-обещаващи частни финтех компании в света.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) ще се срине до $5,000 – Питър Шиф


Honored to be listed in the @CBinsights #Fintech250 again this year, alongside companies with a similar objective: to shape the future of fintech. https://t.co/nhtVKKaocq pic.twitter.com/YzEVvW6253

— Ripple (@Ripple) October 4, 2022

Токенът XRP се повиши с над 14.7% в рамките на последната седмица. Ценовият възход следва новото партньорство на Ripple Labs, включването им в списъка на CB Insights, и положителните настроения за очаквания край на делото на компанията срещу SEC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

MasterCard и 1inch си партнират за нова крипто дебитна карта

1inch Network, компания за децентрализирани финанси (DeFi), в сътрудничество с Mastercard и Baanx, представи нова дебитна карта, оборудвана с функционалност за конвертиране на крипто във фиатна валута.

09.04.2024 16:00 1 мин. четене

Цените на тези три AI криптовалути скочиха след слухове за сливането им

Fetch.ai е в процес на обсъждане на потенциалното сливане на токените с SingularityNET и Ocean Protocol в токен ASI, чиято напълно разгърната стойност се очаква да бъде около $7.5 милиарда.

27.03.2024 22:00 1 мин. четене

Tурска банка разширява присъствието си в сектора на дигиталните активи с ново партньорство

Misyon Bank, пионерска необанка в Турция, разширява услугите си в областта на попечителството на дигитални активи и токенизацията чрез партньорство с швейцарския доставчик на попечителство на криптовалути Taurus.

26.03.2024 20:30 1 мин. четене

Robinhood пуска крипто портфейл за Android

Брокерската къща Robinhood разшири достъпа до крипто портфейла си за потребителите на Android. Според съобщението от 20 март приложението Robinhood Wallet вече е достъпно в Google Play.

21.03.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.