НАЧАЛО Други

Ripple с голяма победа в делото срещу SEC

30.09.2022 16:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple с голяма победа в делото срещу SEC

Съдията от Окръжния съд на САЩ Аналиса Торес нареди на Комисията по ценни книжа и борси да предаде документи, свързани с бившия й висш служител Уилям Хинман, което е значителна победа за Ripple.

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) се опита да запази в тайна черновите на имейлите на станалата известна реч на Хинман за Етериум (ETH), като се позова на привилегията на съвещателния процес (DPP).

Магистратският съдия Сара Нетбърн определи, че документите за вътрешната реч на Хинман не са архиви на агенцията, тъй като изразяват личните възгледи на бившия служител. Следователно те не са “съществена връзка в обсъжданията на агенцията”, както твърди SEC.

Съдия Торес отхвърли опита на SEC да се противопостави на решението, тъй като документите се отнасят до личните мнения на Хинман, поради което не са защитени от привилегията на съвещателния процес (DPP).

Ищецът също така неуспешно се опита да се позове на адвокатска тайна, за да защити имейлите на Хинман.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: SEC съди финтех компания за продажба на нерегистирани ценни книжа


След като е прегледал съответните документи, съдът е установил също, че документите за вътрешна реч съдържат комуникации с основна цел тълкуване и прилагане на правни принципи, отхвърляйки твърденията на ищеца за адвокатска тайна.

Както обяснява адвокат Джеймс К. Филан, SEC все още може да изиграе няколко карти от ръкава си, за да забави предаването на документите на Хинман. Ищецът все още може да поиска от съдия Торес да преразгледа решението си. Като алтернатива SEC може да се обърне към Апелативния съд. Въпреки че подобни маневри е малко вероятно да се увенчаят с успех, SEC би могла да спечели значителен период от време.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.