НАЧАЛО Други

Ripple с голяма победа в делото срещу SEC

септември 30, 2022 16:18 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple с голяма победа в делото срещу SEC

Съдията от Окръжния съд на САЩ Аналиса Торес нареди на Комисията по ценни книжа и борси да предаде документи, свързани с бившия й висш служител Уилям Хинман, което е значителна победа за Ripple.

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) се опита да запази в тайна черновите на имейлите на станалата известна реч на Хинман за Етериум (ETH), като се позова на привилегията на съвещателния процес (DPP).

Магистратският съдия Сара Нетбърн определи, че документите за вътрешната реч на Хинман не са архиви на агенцията, тъй като изразяват личните възгледи на бившия служител. Следователно те не са „съществена връзка в обсъжданията на агенцията“, както твърди SEC.

Съдия Торес отхвърли опита на SEC да се противопостави на решението, тъй като документите се отнасят до личните мнения на Хинман, поради което не са защитени от привилегията на съвещателния процес (DPP).

Ищецът също така неуспешно се опита да се позове на адвокатска тайна, за да защити имейлите на Хинман.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: SEC съди финтех компания за продажба на нерегистирани ценни книжа


След като е прегледал съответните документи, съдът е установил също, че документите за вътрешна реч съдържат комуникации с основна цел тълкуване и прилагане на правни принципи, отхвърляйки твърденията на ищеца за адвокатска тайна.

Както обяснява адвокат Джеймс К. Филан, SEC все още може да изиграе няколко карти от ръкава си, за да забави предаването на документите на Хинман. Ищецът все още може да поиска от съдия Торес да преразгледа решението си. Като алтернатива SEC може да се обърне към Апелативния съд. Въпреки че подобни маневри е малко вероятно да се увенчаят с успех, SEC би могла да спечели значителен период от време.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене