НАЧАЛО Други

Ripple с голяма победа в делото срещу SEC

септември 30, 2022 16:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple с голяма победа в делото срещу SEC

Съдията от Окръжния съд на САЩ Аналиса Торес нареди на Комисията по ценни книжа и борси да предаде документи, свързани с бившия й висш служител Уилям Хинман, което е значителна победа за Ripple.

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) се опита да запази в тайна черновите на имейлите на станалата известна реч на Хинман за Етериум (ETH), като се позова на привилегията на съвещателния процес (DPP).

Магистратският съдия Сара Нетбърн определи, че документите за вътрешната реч на Хинман не са архиви на агенцията, тъй като изразяват личните възгледи на бившия служител. Следователно те не са “съществена връзка в обсъжданията на агенцията”, както твърди SEC.

Съдия Торес отхвърли опита на SEC да се противопостави на решението, тъй като документите се отнасят до личните мнения на Хинман, поради което не са защитени от привилегията на съвещателния процес (DPP).

Ищецът също така неуспешно се опита да се позове на адвокатска тайна, за да защити имейлите на Хинман.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: SEC съди финтех компания за продажба на нерегистирани ценни книжа


След като е прегледал съответните документи, съдът е установил също, че документите за вътрешна реч съдържат комуникации с основна цел тълкуване и прилагане на правни принципи, отхвърляйки твърденията на ищеца за адвокатска тайна.

Както обяснява адвокат Джеймс К. Филан, SEC все още може да изиграе няколко карти от ръкава си, за да забави предаването на документите на Хинман. Ищецът все още може да поиска от съдия Торес да преразгледа решението си. Като алтернатива SEC може да се обърне към Апелативния съд. Въпреки че подобни маневри е малко вероятно да се увенчаят с успех, SEC би могла да спечели значителен период от време.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как фондовият пазар се противопоставя на икономическия хаос

През последните месеци финансовият пейзаж е изпълнен с хаос и несигурност. В началото на годината се борихме с трайната инфлация, последвана от тревожния срив на Silicon Valley Bank през март, който предизвика безпокойство сред инвеститори, собственици на бизнес и банкери.

май 30, 2023 17:30 3 мин. четене

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.