НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) ще се срине до $5,000 – Питър Шиф

05.10.2022 18:49 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) ще се срине до $5,000 – Питър Шиф

Икономистът и скептик по отношение на Биткойн, Питър Шиф твърди, че водещата криптовалута я очаква продължителен срив, въпреки че изглежда, че се консолидира около нивото от $20,000.

Шиф спомена, че Биткойн (BTC) е успял да се покачи леко след срива до около $18,000 и това кара част от пазара да смята, че движението на цените е част от възстановяването. Той го определи като “фалшиво чувство за сигурност” по време на интервю с Натали Брюнел от 4 октомври.

Биткойн се търгува неутрално, откакто се срина под $20,000, но не се е покачил. Около тази цена има много продажби. Все още има хора, които се опитват да го купят около това ниво. Така че се води нещо като битка между хората, които се опитват да го купят точно под $20,000 и хората искащи да го продадат над същата цена. Не позволявайте това да ви подмами с фалшиво чувство за сигурност.

Икономистът добави, че Биткойн го очаква спад до нула, като отбеляза, че въпреки консолидацията инвеститорите трябва да се отнасят към него като към фалшива надежда.

Биткойнът вероятно ще достигне $5,000

В рамките на своята прогноза Шиф отбеляза, че Биткойн вероятно ще стигне до $10,000, а след това до $5,000. Той подчерта, че институциите вече не търгуват с Биткойн, като същевременно определи актива като измама.

Според икономиста много инвеститори на дребно ще бъдат подведени и ще купят на неизгодни нива.

Поради значителния срив на Биткойн от историческия връх от почти $68,000, Шиф постави под въпрос статута на актива като средство за съхранение на стойност. Същевременно той призова инвеститорите да изберат други активи като златото и долара.


СВЪРЗАНО: Биткойн: Служи ли още като хедж срещу инфлацията?


В същото време той отбеляза, че най-големите печеливши от Биткойн са продавачите, определяйки купувачите като губещи. Преди това Шиф предизвика притежателите на Биткойн да продадат актива, след като той временно поскъпна в рамките на това, което той нарече “самоубийствено рали”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Доларът е в опасност според МВФ

Международният валутен фонд (МВФ), често наричан Световна банка, признава нарастващата заплаха, която държавите от БРИКС и други местни валути представляват за господството на щатския долар.

18.05.2024 12:00 2 мин. четене

Ако бяхте инвестирали 100 лева в Биткойн през 2010 година, колко щяхте да имате сега?

В дългосрочен план фондовият пазар се е доказал като един от най-доходоносните начини за инвестиране, който обогатява инвеститорите повече от всеки друг клас активи.

18.05.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Биткойн (BTC) ще се срине до $5,000 – Питър Шиф”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.