НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) ще се срине до $5,000 – Питър Шиф

октомври 5, 2022 18:49 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) ще се срине до $5,000 – Питър Шиф

Икономистът и скептик по отношение на Биткойн, Питър Шиф твърди, че водещата криптовалута я очаква продължителен срив, въпреки че изглежда, че се консолидира около нивото от $20,000.

Шиф спомена, че Биткойн (BTC) е успял да се покачи леко след срива до около $18,000 и това кара част от пазара да смята, че движението на цените е част от възстановяването. Той го определи като “фалшиво чувство за сигурност” по време на интервю с Натали Брюнел от 4 октомври.

Биткойн се търгува неутрално, откакто се срина под $20,000, но не се е покачил. Около тази цена има много продажби. Все още има хора, които се опитват да го купят около това ниво. Така че се води нещо като битка между хората, които се опитват да го купят точно под $20,000 и хората искащи да го продадат над същата цена. Не позволявайте това да ви подмами с фалшиво чувство за сигурност.

Икономистът добави, че Биткойн го очаква спад до нула, като отбеляза, че въпреки консолидацията инвеститорите трябва да се отнасят към него като към фалшива надежда.

Биткойнът вероятно ще достигне $5,000

В рамките на своята прогноза Шиф отбеляза, че Биткойн вероятно ще стигне до $10,000, а след това до $5,000. Той подчерта, че институциите вече не търгуват с Биткойн, като същевременно определи актива като измама.

Според икономиста много инвеститори на дребно ще бъдат подведени и ще купят на неизгодни нива.

Поради значителния срив на Биткойн от историческия връх от почти $68,000, Шиф постави под въпрос статута на актива като средство за съхранение на стойност. Същевременно той призова инвеститорите да изберат други активи като златото и долара.


СВЪРЗАНО: Биткойн: Служи ли още като хедж срещу инфлацията?


В същото време той отбеляза, че най-големите печеливши от Биткойн са продавачите, определяйки купувачите като губещи. Преди това Шиф предизвика притежателите на Биткойн да продадат актива, след като той временно поскъпна в рамките на това, което той нарече “самоубийствено рали”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 30, 2023 17:00 3 мин. четене

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Биткойн (BTC) ще се срине до $5,000 – Питър Шиф”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.