НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) ще се срине до $5,000 – Питър Шиф

октомври 5, 2022 18:49 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) ще се срине до $5,000 – Питър Шиф

Икономистът и скептик по отношение на Биткойн, Питър Шиф твърди, че водещата криптовалута я очаква продължителен срив, въпреки че изглежда, че се консолидира около нивото от $20,000.

Шиф спомена, че Биткойн (BTC) е успял да се покачи леко след срива до около $18,000 и това кара част от пазара да смята, че движението на цените е част от възстановяването. Той го определи като „фалшиво чувство за сигурност“ по време на интервю с Натали Брюнел от 4 октомври.

Биткойн се търгува неутрално, откакто се срина под $20,000, но не се е покачил. Около тази цена има много продажби. Все още има хора, които се опитват да го купят около това ниво. Така че се води нещо като битка между хората, които се опитват да го купят точно под $20,000 и хората искащи да го продадат над същата цена. Не позволявайте това да ви подмами с фалшиво чувство за сигурност.

Икономистът добави, че Биткойн го очаква спад до нула, като отбеляза, че въпреки консолидацията инвеститорите трябва да се отнасят към него като към фалшива надежда.

Биткойнът вероятно ще достигне $5,000

В рамките на своята прогноза Шиф отбеляза, че Биткойн вероятно ще стигне до $10,000, а след това до $5,000. Той подчерта, че институциите вече не търгуват с Биткойн, като същевременно определи актива като измама.

Според икономиста много инвеститори на дребно ще бъдат подведени и ще купят на неизгодни нива.

Поради значителния срив на Биткойн от историческия връх от почти $68,000, Шиф постави под въпрос статута на актива като средство за съхранение на стойност. Същевременно той призова инвеститорите да изберат други активи като златото и долара.


СВЪРЗАНО: Биткойн: Служи ли още като хедж срещу инфлацията?


В същото време той отбеляза, че най-големите печеливши от Биткойн са продавачите, определяйки купувачите като губещи. Преди това Шиф предизвика притежателите на Биткойн да продадат актива, след като той временно поскъпна в рамките на това, което той нарече „самоубийствено рали“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Биткойн (BTC) ще се срине до $5,000 – Питър Шиф”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене