НАЧАЛО Финтех

Revolut намалява таксите за търговия с криптовалути

септември 2, 2022 20:18 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Revolut намалява таксите за търговия с криптовалути

През последните месеци финтех гигантът Revolut получи регулаторно разрешение да предоставя криптовалутни услуги на 17-те си милиона клиенти в Европа и обяви, че има амбицията да разшири крипто работната си сила на континента.

На 1 септември Revolut съобщи на своите клиенти чрез имейл, че от 3 октомври 2022 г. ще промени таксите си за „покупка и продажба на криптовалута от 2.50% на 1.99% или 0.99 евро, което от двете е по-високо“.

Спадът на цените за търговия с криптовалути представлява намаление от 20.4%; дали това се дължи на волатилността на крипто пазара, предстои да разберем, тъй като въпреки огромната корекция, настъпила през 2022 г., банката отчита интерес от страна на клиентите към придобиване на знания за криптовалутите.

Всъщност през август Revolut обяви, че нейната платформа за крипто обучение е привлякла около 1.5 милиона потребители месец след стартирането си. Обучаващите се в „Учи и печели“ са използвали платформата от поне 32 държави в световен мащаб.

На японското дъщерно дружество на Revolut е наредено да подобри мерките за AML

На друго място, извън Европа, Revolut Technologies Japan, Inc. японският клон на базираната в Лондон компания за финансови технологии получи заповед за подобряване на дейността на 2 септември от Местното финансово бюро Канто в Япония.

Заповедта бе издадена, след като Агенцията за финансови услуги (FSA) извърши проверка на място в компанията и установи „сериозни проблеми“ в „контролните среди на фирмата за управление, мениджмънт на външни изпълнители и управление на риска от пране на пари и финансиране на тероризъм“.

Регулаторният орган заяви още, че японското дъщерно дружество на Revolut не е успяло да създаде изцяло достатъчно управление за правилното и последователно предлагане на услуги по прехвърляне на средства. Освен това японският клон не е проверявал правилно и последователно основните услуги, като например услугите по парични преводи, които е възлагал на своята базирана в Лондон компания майка.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ripple ще участва в проекта за дигитален долар на САЩ


Освен това японският клон на Revolut не е въвел адекватни проверки на управлението на риска от пране на пари и финансиране на тероризъм, не е разполагал с надежден механизъм за проверка на транзакциите и насоки за откриване на съмнителни преводи.

Revolut трябва да се справи с тези проблеми

Японският регулаторен орган издаде серия от директиви за подобряване на дейността на японския Revolut, за да се справи с трудностите. Организацията трябва да създаде регулирана среда, която да гарантира адекватно управление, спазване на правните норми, надзор на външните изпълнители и управление на риска от пране на пари и финансиране на тероризма.

Освен това японската компания трябва да представи на регулатора план за подобряване на дейността до 3 октомври, в който да бъдат описани подробно точните стъпки, които ще предприеме в отговор на заповедта и да ги изпълни незабавно след представянето им.

И накрая, фирмата е принудена да докладва на всяко тримесечие на регулатора за напредъка и състоянието на изпълнението до приключване на всички основни внедрявания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Goldman Sachs планира да похарчи милиони за крипто сектора

Goldman Sachs планира да похарчи милиони долари, за да купува или инвестира в подценени криптокомпании в условията на пазарна депресия след имплозията на FTX, тъй като вижда дългосрочни пазарни възможности, съобщи Reuters във вторник.

декември 8, 2022 8:42 1 мин. четене

Telegram разработват децентрализирана крипто борса

Основателят и главен изпълнителен директор на Telegram Павел Дуров обяви, че компанията ще започне да изгражда портфейли без попечителство и децентрализирани борси, който ще позволят на милиони потребители да търгуват безопасно с криптовалути.

декември 1, 2022 18:43 1 мин. четене

Кои са най-големите DeFi протоколи?

Според данни разликата между втория и третия по големина протокол в мрежата възлиза на повече от $2 милиарда, а между първо и трето място – почти $3 милиарда.

ноември 27, 2022 18:44 1 мин. четене

CBDC: Банката на Япония ще тества дигиталната йена през 2023 г.

Банката на Япония обяви, че работи с трите най-големи банки в страната за стартиране на пробна версия на дигитална йена.

ноември 26, 2022 11:58 1 мин. четене