НАЧАЛО Биткойн

Рекорден прилив на капитал към Биткойн ETF

14.03.2024 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рекорден прилив на капитал към Биткойн ETF

Борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха рязък ръст на нетните входящи потоци, които надхвърлиха $1 милиард по време на търговската сесия във вторник, отбелязвайки забележителен етап от ежедневния приток.

Този скок съвпадна с друг важен момент за Биткойн, тъй като стойността му се покачи до $73,600.

Тези ETF-и осигуряват на инвеститорите регулирана експозиция към Биткойн, без да е необходимо да са пряка собственост.

Появата на спот Биткойн ETF-ите оказа значително влияние върху пейзажа на криптовалутите, като притокът надхвърли $11 милиарда само за два месеца.

Привлекателността на тези инвестиционни инструменти се състои в способността им да отразяват движението на цената на Биткойн, като същевременно позволяват търговия на традиционните фондови борси.

Тази достъпност привлече значителни инвестиции, което стимулира iShares Bitcoin ETF (IBIT) на BlackRock да се превърне във водещия спот Биткойн ETF, като изключим GBTC ETF на Grayscale.

Освен това Биткойн се приближава към халвинг събитието, което намалява новоиздадените Биткойн токени с 50% на всеки четири години.

Пазарните анализатори очакват, че намаляващият темп на разширяване на предлагането на Биткойн ще засили оскъдността на актива, като потенциално ще повиши стойността му.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

17.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.