НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Банковата криза ще тласне актива нагоре – InvestAnswers

март 15, 2023 19:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Банковата криза ще тласне актива нагоре – InvestAnswers

Известен крипто стратег предположи, че неотдавнашната банкова криза в САЩ е реклама за търговците, които се интересуват от Биткойн (BTC).

В неотдавнашно интервю за Crypto Banter анонимният домакин на InvestAnswers заяви, че според него хората все повече инвестират в Биткойн, за да се предпазят от потенциалните последици от банковата криза в САЩ.

Според стратега много хора, преживели Голямата рецесия от 2008 г., предизвикана от банковата криза, сега гледат на Биткойн като на по-сигурно място за инвестиране на богатството си.

Той допълни, че тези лица напоследък са се втурнали към пазара на криптовалути като много от тях за първи път са навлезли в него.

Стратегът отбеляза, че в момента две групи хора инвестират в BTC. Първата група се състои от лица, които от известно време се занимават с криптовалути и вече са запознати с пазара. Втората група е съставена от нови участници на пазара, които се насочват към актива в резултат на опасенията, свързани с банковата криза.

“Това, което се случва, е, че има хора, които влизат в Биткойн. Всичко, което те знаят, е Биткойн. Те не познават криптовалутите. Но се страхуват за своите фиатни пари, поради което първо купуват Биткойн. Това виждаме в момента”, каза стратегът.

Той предположи, че неотдавнашната банкова криза е предоставила една от най-добрите реклами на Биткойн от Голямата рецесия през 2008 г. насам. Той смята, че тази криза е убедила много хора да инвестират във водещата криптовалута, за да защитят богатството си от потенциална икономическа нестабилност.

Въпреки неотдавнашната волатилност на пазара на криптовалути, Биткойн се представи забележително добре през последните няколко седмици. На 14 март той за кратко надхвърли границата от $26,000, след като през предходната седмица падна до $19,000. Много инвеститори смятат, че валутата е готова за още по-значителни печалби през следващите месеци, особено след като все повече хора осъзнаят потенциалните ползи от инвестирането в BTC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Финансовият надзор в запада прилича повече на китайския, отколкото се предполага


Банковата криза от 2008 г.

Банковата криза от 2008 г. е причинена главно от срива на жилищния пазар в САЩ.

Банките отпускаха заеми на хора, които не можеха да си позволят да ги изплащат, което доведе до голям брой просрочия на ипотечните плащания. Тези просрочия предизвикаха рязък спад в стойността на обезпечените с ипотеки ценни книжа и други финансови инструменти, обезпечени с тези ипотеки, което доведе до загуби за банките и други финансови институции.

С нарастването на тези загуби банките все по-често избягваха да си отпускат заеми, което доведе до замразяване на кредитните пазари. Това от своя страна доведе до криза на ликвидността, при която много банки и други финансови институции не можеха да получат необходимото им финансиране, за да продължат да работят.

Кризата се задълбочи и от рискови финансови практики като прекомерен ливъридж, сложни финансови продукти и неадекватно регулиране на финансовата индустрия.

В крайна сметка кризата доведе до фалита на няколко големи банки, включително Lehman Brothers, и предизвика световна рецесия, която продължи няколко години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Добивът на Биткойн става все по-доходоносен – каква е причината?

От началото на годината хашрейтът на Биткойн непрекъснато се увеличава, а през последните 48 часа достигна нов връх от 400 EH/s.

март 26, 2023 19:00 2 мин. четене

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене