НАЧАЛО Други

Рецесия и безработица в САЩ: Какви инвестиционни възможности можем да открием?

май 7, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рецесия и безработица в САЩ: Какви инвестиционни възможности можем да открием?

Сегашното състояние на банковия сектор, заедно с решението на Федералния резерв на САЩ да повиши лихвените проценти до най-високите нива от повече от две десетилетия насам, доведе до опасения за икономиката.

Експертът на Bloomberg, Майк Макглоун, изрази опасенията си за потенциално значително икономическо пренастройване в рамките на една година.

В интервю, публикувано на 4 май, Макглоун, старши стоков стратег на Bloomberg, предупреди за възможно “сериозен икономически рестарт” в близко бъдеще. Той прогнозира обстановка на тежка депресия, с нарастваща безработица, продължаваща дефлация и рекорден спад на индекса на цените на производителите (PPI).

PPI преживява най-бързия си спад от 75 години насам, както спомена Макглоун в Twitter на 27 април, където цитира Алфонсо Пекатиело, главен изпълнителен директор на компанията за инвестиционни стратегии The Macro Compass.

Пекатиело изказа предположение, че пазарът на облигации очаква близо 200 базисни пункта намаление на лихвените проценти на Федералния резерв през следващите 18 месеца.

Макглоун обясни още в интервюто, че има значителен натиск върху Федералния резерв да облекчи ситуацията. Той обаче смята, че те ще се поколебаят да го направят поради различни фактори, включително заплахите срещу Фед и нарастването на безработицата, които допринасят за икономическото пренастройване.

В допълнение към тези опасения МакГлоун очаква златото да надмине платината и среброто – тенденция, която обикновено се наблюдава по време на рецесиите в САЩ. Той прогнозира цената на златото да достигне $3,000 за унция и не вижда пречки пред златото да продължи да превъзхожда другите активи.

Освен това Макглоун и преди е прогнозирал значителен спад за криптовалути като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH). Той очаква, че тези дигитални валути ще бъдат подложени на натиск от спадащия фондов пазар и затягането на политиката на Федералния резерв, тъй като икономиката навлиза в рецесия.

Струва си да се отбележи, че прогнозите за рецесия на Макглоун съвпадат с тези на Робърт Кийосаки, известен инвеститор и автор на популярната финансова книга “Богат татко, беден татко”.

Кийосаки постоянно предупреди аудиторията си за голямата вероятност от предстоящо “икономическо цунами”, което да засегне Съединените щати и целия свят.

Подобно на Макглоун, Кийосаки изразява оптимизъм по отношение на алтернативни инвестиции като злато, сребро, Биткойн и дори Wagyu (говеждо месо).

Той смята тези активи за предпочитани пред акциите, борсово търгуваните фондове (ETF) и фиатните валути като щатския долар, които често критикува като “фалшиви пари” или “тоалетна хартия”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Google Bard: Прогноза за цената на Етериум (ETH) за 2023 г.

Генеративните системи за изкуствен интелект (AI) придобиха значителна популярност, начело с появата на ChatGPT.

юни 2, 2023 9:00 2 мин. четене

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.